HRT-ovci oduševljeni iranskim sucem: Škembica, nijedan sprint, ali sve vidi

Foto: EPA

PORTUGAL je izborio plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva pobjedom nad Urugvajem 2:0. Oba pogotka postigao je Bruno Fernandes. Ovom utakmicom ujedno je zaključeno i drugo kolo SP-a u Kataru, a Portugal je tek treća ekipa koja je izborila mjesto među najboljih 16 - prije su to napravili Francuska i Brazil. Nakon utakmice su stručnjaci u studiju HRT-a analizirali, između ostalog, suđenje Alireze Faghanija. Mario Strahonja rekao je da nije dobro dosudio kazneni udarac.

"Ruka je u prirodnom položaju i te ruke nisu kažnjive. Ovo je možda specifična situacija jer nije bila ruka na podu. Katarski sudac je krivo pozvao glavnog suca Faghanija te ga obmanuo i generalno mislim da ovo nije kazneni udarac. Sudac nije fizički spreman, ali kretnje su mu vrlo dobre i tako je sudio. Išao je kontra sebe kada je sudio jedanaesterac", rekao je Strahonja.

"Meni je faca. Ima škembicu, kao da ima kutiju cigareta u zadnjem džepu i kao da će nakon utakmice popiti pivicu. Nije napravio nijedan sprint cijelu utakmicu, ali sve je vidio, bez napora je sudio", nadovezao se Joško Jeličić.

 

Pročitajte više