Hrvat o kome bruji cijela Europa dao je genijalni intervju koji je oduševio Italiju

Foto: Epa

MARKO PJACA pet minuta nakon ulaska u igru postigao je svoj i Juventusov prvi gol kod Porta, u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Gosti su slavili 2:0 i tako je uzvrat koji se 14. ožujka igra u Torinu samo formalnost. 
 
Pjacu sada Talijani veličaju kao junaka, a prije samo nekoliko dana o njemu su pisali i govorili ovako:
 
"Najgori je igrač Juventusa i trener ga je s pravom napao. Dezorijentiran je i izgleda kao brzi vlak koji se ispuhao nasred ravnice jer mu se pokvarila lokomotiva."
 
Tako je Gazzetta pisala nakon blijede partije Marka Pjace u pobjedi protiv Palerma, no nakon što je samo pet minuta koračao na mitskom Estádio do Dragãu, priča se totalno promijenila, a iste te novine ''Hrvata koji se mora priviknuti na to da više ne igra u jadnoj hrvatskoj ligi'' istakle su kao spasitelja Stare dame te igrača koji će biti budućnost torinskog velikana.
 
"Mladi hrvatski reprezentativac Marko Pjaca hit je u nogometnoj Italiji. Svi ga traže, svatko želi njegov autogram ili selfie, a Pjaca se samo smješka i ne čini se previše iznenađenim cijelom zbrkom koja je nastala oko njega. Ovaj mladić kao da je predvidio sve, kao da je njegova magična večer u Ligi prvaka bila unesena u ugovor s Juventusom", piše Gazzetta dello Sport.
 
Gazzetta je odradila intervju s mladim hrvatskim reprezentativcem, a premda Marko razumije talijanski, na pitanja je odgovarao na savršenom engleskom. Talijani su već po toj činjenici zaključili da je perfekcionist.
 
"Bila je to savršena noć za moj prvi gol za Juventus. Presretan sam i nadam se da je ovo tek prvi u nizu koji ću zabiti u Juveovu dresu."
 
Talijanske novinare zanimalo je i to hoće li mu se stvari sada promijeniti i kako je reagirao na kritike trenera i talijanske nogometne javnosti prije samo nekoliko dana.
 
"Ne znam hoće li se išta promijeniti, ali samo moram nastaviti teško raditi na svakom treningu i na svakoj utakmici. A trener je šef i moram učiniti ono što on kaže. Trudim se svaki dan i želim da bude sretan sa mnom i suigračima, ali i našim navijačima", sa smiješkom je odgovorio Pjaca.
Talijanske novinare zanimalo je i to ima li Allegri neko posebno zaduženje za Pjacu.
 
"Došao sam u novu zemlju, u novu kulturu. Postao sam član nogometnog velikana i sasvim je logično da mi treba neko vrijeme da se priviknem na sve što mi se događa. Mislim da trener najviše misli na to kada od mene traži da se 'probudim'. Trudim se, učim puno, treniram i mislim da mogu još puno napredovati", nastavio je Pjaca oduševljavati Talijane, a onda je otkrio i gdje vidi najviše prostora za napredak.
 
"Mogu igrati i u sredini i na desnoj strani, ali lijeva mi je najdraža. Još sam mlad, ima mnogo stvari u kojima mogu napredovati. Najviše u obrani'', rekao je Pjaca, a onda je za kraj nasmijao sve prisutne:
 
"Lakše je igrati za Juventus nego naučiti talijanski. No obećavam da ćemo sljedeći intervju održati na talijanskom."
 
 

Pročitajte više