Hrvatima za naslov 300 tisuća eura "po glavi"

PO PRAVILNIKU o premijama Europske nogometne federacije (Uefe), ispada da će pobjednik Europskog prvenstva ukupno inkasirati do 23 milijuna eura.

Uefa je za Euro u Austriji i Švicarskoj osigurala budžet za premije u iznosu od 184 milijuna eura.

Svaki je nacionalni savez samo za sudjelovanje već inkasirao 7,5 milijuna eura. Svaka pobjeda na natjecanju nosit će dodatnih milijun eura, a remi pola milijuna. Finalistu će pripasti dodatnih 4,5 milijuna eura, a konačnom pobjedniku 7,5.

Uza sve pobjede u maksimalnih šest utakmica pobjednička bi momčad mogla zaraditi do 23 milijuna eura. Od toga treba oduzeti porez koji će trebati platiti u zemljama organizatorima.

U našoj skupini Austrijancima najizdašnije premije, Poljaci najškrtiji

Što se tiče naše skupine, u slučaju osvajanja Europskog prvenstva će najviše profitirati Austrijanci čiji bi svaki igrač za takav uspjeh inkasirao više od 300 tisuća eura. Suorganizator natjecanja nije objavio točan iznos, samo se navodi da će njihovi nogometaši dobiti nešto više od 300 tisuća.

Naši reprezentativci bi za sjedanje na europski tron bili bogatiji za 300 tisuća eura, dok će bi svaki njemački igrač u slučaju da oni osvoje Euro dobio 50 tisuća manje, dakle 250 tisuća. Najškrtiji su u poljskom nogometnom savezu koji će svoje nogometaše honorirati sa 120 tisuća eura ako u Poljsku donesu trofej pobjednika Europskog prvenstva.

Niko Kovač i Bilić odlučuju koliko će igrači i članovi stožera dobiti novaca

Novac zarađen na Euru se dijeli između igrača sa stručnim stožerom te HNS-a u omjeru 60:40 u korist Saveza. Nakon Europskog prvenstva, kapetan Niko Kovač i izbornik Slaven Bilić će odlučiti koliko će tko novca dobiti iz svote koja im pripada. Njih dvojica odlučuju o svima, od igrača udarne momčadi sve do fizioterapeuta i oružara.

M.Pa.
Foto: Index

Pročitajte više