liga nacija

Hrvatska bez pola obrane, Šveđani spremaju najjačeg čovjeka da napravi kaos

Foto: Getty Images

HRVATSKA i Švedska večeras od 20:45 igraju utakmicu grupne faze Lige nacija. Upravo ovaj susret mogao bi se pokazati ključnim u borbi za opstanak u elitnoj skupini ovog natjecanja.

>>> OD 20:45 ŠVEDSKA - HRVATSKA Dalić odabrao golmana, Hrvatska bez Brozovića i Vide

>>> Evo gdje gledati ključnu utakmicu Hrvatske za ostanak u elitnoj grupi Lige nacija

Bod bi održao Švedsku na postojećoj distanci, a pobjeda omogućila rasterećenu igru Hrvatske protiv Portugala na Poljudu sljedećeg utorka.

Pripremili su iznenađenje

Šveđani su svjesni toga, ali i činjenice da Hrvatska ima velikih problema s koronavirusom zbog kojeg Zlatko Dalić ne može računati na Domagoja Vidu i Marcela Brozovića pa spremaju iznenađenje.

Zamjenski izbornik Wettergren predstavio sinoć na taktičkom sastanku plan za utakmcu s Hrvatskom koji su švedski reprezentativci usvojili. Podsjetimo, Wettegren radi s nogometašima zato što je Andersson u izolaciji zbog zaraze koronavirusom. 

Svi švedski mediji pišu da će Dejan Kuluševski vjerojatno započeti utakmicu kao napadač u paru s Marcusom Bergom. Radi se o eksperimentu, jer on je inače desno krilo i u reprezentaciji i u Juventusu. 

Dalić je svjestan koliko je Kuluševski opasan

Kuluševski je u prvoj utakmici u Zagrebu radio puno problema hrvatskoj obrani kada je ušao u drugom dijelu, a sada bi trebao početi od prve miinute protiv desetkovane hrvatske obrane kojoj osim Vide nedostaje i kartonirani Dejan Lovren.

"Šveđani su bili bolji u drugom poluvremenu u Zagrebu. Znamo kvalitetu. Tu je lider momčadi Berg. Tu je Kuluševski koji se nametnuo, pa Forsberg. Prema naprijed mogu nešto napraviti. Nama je cilj da sačuvamo svoj gol, da odigramo bolje u fazi obrane", govorio je jučer Dalić u najavi utakmice koji je također svjestan toga koliko je Kuluševski opasan.

Sada samo ostaje za vidjeti hoće li momčad viceprvaka svijeta pronaći način da zaustavi Kuluševskom na njegovom domaćem terenu usprkos tome što će igrati s obranom koja vjerojatno više nikad neće zaigrati zajedno. 

Vjerojatni sastav: 

Livaković, Barišić, Ćaleta-Car, Uremović, Juranović - Modrić, Badelj, Kovačić - Perišić, Vlašić, Brekalo

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više