HRVATSKA - BUGARSKA 29:23 (SASTAVI)

U uzvratnoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo rukometašice Hrvatske su u Koprivnici pred 1.000 gledatelja pobijedile Bugarsku 29:23 (16:10), te su se plasirale na EP, koje se održava od od 9. do 19. prosinca ove godine u Mađarskoj.

HRVATSKA - BUGARSKA 29:23 (16:10)

HRVATSKA: Knezović, Jelčić, D. Golubić 6, Gaće, T. Golubić, Zebić 4, Šarić, Čop 3, Popović, Krušelj 1, Hrgović 11, Tatari 3, Stojković, Levanić, Horvat 1, Janeš.

BUGARSKA: Bačvarova, Bojadzieva 2, Hristova 2, Koleva, Asenova, Demirova 2, Birjukova 4, Lebedeva 4, Grančarova, Tarkalanova, Simeonova 6, Zlateva 3, Stojanova, Gereva.

SEDMERCI: Hrvatska 4-4, Bugarska 3-3

ISKLJUČENJA: Hrvatska 12 minuta, Bugarska 10 minuta

SUCI: Vakula i Ljudovik (Ukrajina)

Hrvatske rukometašice ispunile su cilj, plasiravši se na EP u Mađarskoj. Za plasman im je bila dovoljna i pobjeda od četiri razlike, jer su u prvoj utakmici poražene sa 21:24. Hrvatice su od početka krenule dobro te su povele 4:0. Nakon nekoliko uzastopnih Buagarskih napada koje smo odigrali s igračicom manje, gošće su se vratile na pogodak zaostatka (6:7).

No, naše su se rukomešice brzo vratile i u 20. minuti ponovno su imale četiri gola prednosti (10:6). Do kraja poluvremena prednost se povećala na šest zgoditaka.

U drugom dijelu hrvatska obrana je još bolje funkcionirala, a posebno vratarke, koje su skupile 25 obrana. To je omogućilo našim igračicama da iz kontranapada lako poentiraju. Bugarke se ni u jednom trenutku nisu uspjele približiti na manje od četiri gola zaostatka. Najveća prednost hrvatkih rukometašica bila je sedam zgoditaka, što su imale u nekoliko navrata. Treba napomenuti da je Hrvatska u obje utakmice igrala bez ozlijeđene Maide Arslanagić, najbolje igračice hrvatkih prvakinja - Lokomotive.

Najbolja pojedinka današnjeg susreta bila je Hrgović sa 11 pogodaka.

(Hina) xim yim

Pročitajte više