JEDRENJE

Hrvatska jedriličarska elita na rekordnoj regati u Splitu

Foto: CRO Melges Cup

OVOG vikenda Split je domaćin najboljim hrvatskim jedriličarima na regati Mornar CRO Melges 24 Cup, na kojoj će nastupiti rekordnih 16 hrvatskih brodova i 74 jedriličara uz partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, Sailing Pointa i NaturSafea.

Nakon Dubrovnika, Biograda, Opatije i premijerne regate European Sailing Series u Rovinju, splitski će akvatorij biti domaćin vrhunskim imenima hrvatskog jedrenja među kojima su sadašnji i bivši olimpijci, osvajači brojnih medalja, pobjednici brojnih prestižnih regata…

Najjača serija na Jadranu

CRO Melges 24 Cup u kratkom je vremenu postao najbrojnija i najjača jedriličarska serija na Jadranu te s preko 20 brodova predstavlja treću najveću flotu Melgesa 24 u čitavom svijetu. Renesansu Melgesa podržao je i sudionik America's Cupa Karlo Kuret, koji u Split dolazi s novim brodom. 

Klasa Melges 24 međunarodno je rasprostranjena klasa monotip jedrilice, priznata od Svjetske jedriličarske federacije (ISAF - International Sailing Federation) i vrlo atraktivna vrhunskim i iskusnim jedriličarima upravo zbog činjenice da se jedri i natječe na jedrilicama istih tehničkih karakteristika, što znači da na regatnom polju vlada ravnopravnost, a u borbama jedara odlučuju znanje, umješnost i uigranost kormilara i posade.

Ova klasa okuplja i najbolje hrvatske jedriličare

S preko 900 jedrilica na svijetu, ova klasa na međunarodnoj razini okuplja najbolje od jedriličarskog svijeta - sudionike America's Cupa, Volvo Ocean Racea, olimpijce, kao i mnogobrojne vrsne jedriličare profesionalce. I u Hrvatskoj klasa Melges 24 okupila je kremu hrvatskog jedrenja poput Šime i Mihovila Fantele, Tončija Stipanovića, Karla Kureta, Ivana Kljakovića Gašpića, Filipa Jurišića, Tomislava Bašića, Stjepana Vitaljića i brojne druge.

Pročitajte više