Hrvatski košarkaši konačno dobili izbornika

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA košarkaška reprezentacija dobila je novog starog izbornika. U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u srijedu je održana 7. sjednica Upravnog odbora HKS-a, na kojoj je donesena odluka da se prihvaća prijedlog Stručnog savjeta za mušku košarku i imenuje Aleksandra Petrovića izbornikom hrvatske seniorske reprezentacije.

Takav ishod najavili su prošlog tjedna i sam Aco Petrović i Dino Rađa koji ga je i predložio za novog starog izbornika. 

Hrvatska je pod Acom senzacionalno izborila nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, gdje je ispala u četvrtfinalu porazom od Srbije. Nakon Rija Petrović se posvetio poslu u Ciboni i košarkaškom savezu, a mjesecima je reprezentacija bila bez izbornika, kao i prije godinu dana kada je također uskočio Aco. Hrvatsku krajem kolovoza čeka nastup na Europskom prvenstvu koje zajedno organiziraju Izrael, Rumunjska, Turska i Finska.  

Hrvatska bez Amerikanaca, Aco najavio pozive Benderu i Žižiću

Petrović je prije nekoliko dana rekao da je njegov izbor samo formalnost i da je već pripremljeno sve vezano uz nadolazeće pripreme reprezentacije. Najavio je putovanja na kojima će obići sve igrače. "Sa svim igračima susrest ću se face to face. Moramo vidjeti u kojem smjeru trebamo krenuti s nadopunama i što trebamo popraviti. Bit ćemo spremni do početka Eurobasketa". 

Prokomentirao je i roster, najavio pozive iskusnim igračima kojih neko vrijeme nije bilo u momčadi, ali računa i na one koji su nosili momčad na OI-u.

"Kostur imamo, pravila ponašanja imamo. Svi koji dođu, morat će prihvatiti ta pravila i obaveze prema reprezentaciji. Žižić je ovog trenutka unutra jer ima kvalitetu, spada u tri najbolje hrvatske petice. Bendera do prošlog ljeta nisam doživljavao, ali u veljači idem u Ameriku, mislim da on neće imati problema s tim da je u konkurenciji", rekao je Aco na HTV-u i najavio razgovore s najiskusnijima Markom Popovićem i Markom Tomasom: "Imat ćemo 2-3 igrača kojima će to biti posljednje natjecanje, oni žele probati još jednom napraviti nešto veliko s reprezentacijom. Stranci? Ne. Gubimo vrijeme ako dijelim time-out pola engleski, pola hrvatski".

  

 

Pročitajte više