Hrvatska povela u četvrtfinalu Davis Cupa

HRVATSKA teniska reprezentacija povela je u Splitu 2:1 protiv Rumunjske u susretu četvrtfinala Davis Cupa.

Drugi bod za hrvatsku reprezentaciju osvojili su Ivan Ljubičić i Mario Ančić koji su nakon četiri sata igre pobijedili rumunjski par Andreja Pavela i Gabriela Trifua 5:7, 6:4, 6:7 (9), 6:4, 6:4.

Hrvatska je tako stigla na korak do polufinala ovog prestižnog natjecanja. U nedjelju nam nedostaje jedna pobjeda iz dva susreta.

Ukoliko preskoči Rumunjsku Hrvatska će u polufinalu Davis Cupa igrati protiv pobjednika dvoboja Rusija - Francuska.

Francuzi nakon dva dana vode 2:1 i bliže su polufinalu. Dvoboj parova još jednom je pokazao kako su Rumunji tvrdi i neugodni suparnici.

Odličnim servisima i bez previše pogrešaka Pavel i Trifu osvojili su prvi seta za 42 minute. Naši su u drugom setu uzvratili i za 40 minuta izjednačili na 1:1.

Treći set je pružio možda i najbolji igru s obje strane. Pitanje pobjednika je razriješeno u trinaestoj igri u kojoj su Rumunji realizirali petu set loptu, dok su Ančić i Ljubičić imali jednu loptu za osvajanje seta. Nažalost, već na startu četvrtog seta Ančić je izgubio servis i činilo se kako će to biti nenadoknadiv zaostatak.

No, hrvatski tenisači, uz podršku prepune dvorane na Gripama, uspjeli su oduzeti Pavelu, a potom i Trifunu servis i izjednačiti na 2:2.

U lutriji petog seta obje strane su držale servise do rezultata 5:4 za hrvatski par. Pavel je do tada dva puta jedva izvukao servis, no u desetom gemu nije uspio i Ljubičić i Ančić su mogli početi slaviti.

"Bio je ovo strašan meč, trebalo je imati dobre živce za ovo izdržati. U ključnim trenucima meča bili smo mirniji i to je presudilo. Stigli smo na pola puta do polufinala i sutra moramo osvojiti još jedan bod" - kazao je Ljubičić.

U nedjelju prvi meč dana igraju Ivan Ljubičić i Andrei Pavel, a potom bi trebali igrati Mario Ančić i Victor Hanescu.

Pročitajte više