Hrvatska reprezentacija posljednju utakmicu prije SP-a igra sa Španjolcima

U KUĆI hrvatskog nogometa u Rusanovoj ulici održana je 23. sjednica Izvršnog odbora Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je, između ostalog, bio i program Hrvatske nogometne reprezentacije za ovu godinu.

U 2006. godini naša će reprezentacija imati pet nastupa nakon Svjetskog prvenstva, od čega će dva biti u rujnu, dva u listopadu te jedan u studenom, izvjestio je nakon sjednice glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

Hrvatska reprezentacija dogovorila je tri susreta prije nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, a protivnici će nam biti reprezentacije Argentine (1. ožujka u Baselu), Poljske (2. lipnja, u Njemačkoj) te Španjolska (7. lipnja u Genevi).

"Reprezentacija će put njemačkog kampa otputovati 1. lipnja ukoliko ćemo ići direktno put Geneve, odnosno tri dana ranije ako će se u Genevu ići iz kampa." - kazao je Srebrić.

Što se tiče mlade reprezentacije, njihov program se razdvaja od "A" reprezentacije, a igrat će 1. ožujka u Rijeci s Danskom, 16. svibnja s Rumunjskom. Oko termina 18. svibnja se pregovora s francuskim i španjoskim reprezentacijama, a izglednije je da će Bilićevi izabranici igrati sa Francuzima.

Stručnjaci Hrvatskog sastavljanje "Bida 2", za Euro 2012.

"Rok nam je 31. travnja, a trebamo unijeti sve podatke o infrastrukturi. Bit će malo prenapregnuto." - rekao je Srebrić.

Hrvatski nogometni savez energično je osudio sve oblike rasističkog ponašanja na tribinama, te se zahvalio premijeru i Vladi na podršci izmjena i dopuna Zakona o suzbijanju nereda na tribinama.

"Treba apelirati i na gledatelje kako bi spriječili ponašanje koje šteti sportu, ali i ugledu Hrvatske, kako turističkom, tako i gospodarstvenom." - dodao je Srebrić.

HNS će održati Skupštinu 26. veljače u Sheratonu, čiji će prvi dio biti svečani, te će se na njemu podijeliti nagrade "Trofej podmlatka HNS-a", koje su dobili predsjednik UEFA-e Lennart Johansson (za specijalni rad i podršku programima UEFA-e), Petar Dujmović, Karlo Kruljac te "Vitez i zmaj" predsjednik HNS-a Vlarko Marković.

Nagrada predsjedniku UEFA-e bit će uručena 22. i 23. ožujka u Budimpešti.

Hrvatski nogometni savez izvjestio je i o završnom računu za 2005. godinu. Brojke govore Savezu u prilog, jer su imali prihode od 52.019.102,29 kuna, te rashode od 48.583.142,81 kune što znači da je Savez ostvario višak od 3,5 milijuna kuna koje prenosi u sljedeću godinu.

U sljedećoj godini plan je ostvariti 90 milijuna kuna prihoda, kako bi se osigurala sredstva za naredne dvije godine.

"Uveli smo i dodatne mjere štednje, jer prihode od Svjetskog prvenstva dobivamo tek u 12. mjesecu, a nadamo se da u sljedećoj godini nećemo imati rashode pod stavkom "kazne", što nas je ove godine koštalo preko milijun kuna." - zaključio je Srebrić.

Srđan Hebar

Pročitajte više