Borba za finale Davis Cupa

HRVATSKA - SAD 2:0 Sigurni Čilić odveo Hrvatsku na korak do finala DC-a

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

HRVATSKA u polufinalu Davis Cupa u Zadru vodi 2:0 protiv SAD-a, nakon što je Marin Čilić sigurno u tri seta porazio Francesa Tiafoea 6:1, 6:3 i 7:6 (5).

Čilić je u prva dva seta jednostavno bio nadmoćan i dozvolio je samo četiri gema Tiafoeu, koji nikako nije imao odgovor na odličan servis i kretanje Čilića.

U posljednjem setu, stvari se ipak mijenjaju, Tiafoe je zaigrao bolje, Čilić počeo griješiti i treći set se odlučivao u tie-breaku. Nije dobro krenulo, Amerikanac je poveo 3:0 u trinaestoj igri, ali Čilić je ključni poen osvojio kod 4:2, kada je na mreži nadmudrio mladog Tiafoea. Dva dobra servisa, novi break i Čilić je na kraju sigurno osvojio treći set, a tako i meč. 

Sutra od 14 sati na rasporedu je dvoboj parova. Bude li kombinacija Pavić-Dodig uspješna, Hrvatska će ući u finale Davis Cupa, a tamo će igrati protiv boljeg iz dvoboja drugog polufinala Španjolske i Francuske.

> Ćorić donio prvi bod Hrvatskoj

ČILIĆ - TIAFOE   6:1 6:3 7:6

Treći set:

POBJEDA! TIAFOE JE POVEO 3:0 U TRINAESTOJ IGRI, ALI MARIN SE ODLIČNO VRAĆA I NA KRAJU POBJEĐUJE 7:5. HRVATSKA JE JEDAN BOD UDALJENA OD FINALA DAVIS CUPA!

Oba tenisača sigurno zadržavaju svoje servise - 6:5 vodi Čilić, sve smo bliži tie-breaku.

Sada je Čilić imao 15:30, ali nije uspio iskoristiti novu priliku. Zatim su ponovno neprisiljene pogreške dovele najboljeg hrvatskog tenisača do problema na svom servisu, spašavao je i on 15:30 i izjednačenje, ali servis je ono što ga drži u prednosti u trećem setu. 5:4, Tiafoe servira za ostanak u meču.

Mala prilika koju Čilić nije iskoristio. Imao je 30:30 u gemu, ali dva reterna nisu odsjela u terenu. Potom dobro servira i bez izgubljenog poena uzima gem. 4:3 vodstvo za Marina. I dalje bez breakova u trećem setu. 

Amerikanac igra bolje nego na početku meča, ali i dalje nedovoljno dobro da ozbiljnije zaprijeti Marinu. 3:2 vodi Čilić.

Tiafoe uzima tek peti gem u meču. Marin se malo mučio na svojem servisu, Amerikanac je stigao do 30:30, ali dva dobra servisa su spriječila potencijalne probleme. 2:1. 

Bez izgubljenog poena osvaja Čilić prvi gem trećeg seta. Bitno s obzirom na to da se malo mučio u prošlom servis-gemu na kraju drugog seta.

Drugi set:

SET ZA ČILIĆA! Vrhunski retern donio je break loptu, a Tiafoe zatim puca pod pritiskom, radi dvostruku i Hrvatska je set udaljena od drugog boda!

Pala je Čilićeva igra u drugom setu, počeo je dosta griješiti, Tiafoe je vratio jedan break, ali Marin je uspio izvući servis nakon toga i vodi 5:3.

Break-loptu je imao Marin, no Tiafoe je ponovno izvukao strahovit kick-servis. Ipak, Čilić koristi drugu break-loptu i stiže do prednosti u drugom setu.

Čilić bez problema izjednačio na 1:1.

Fantastičan servis Tiafoea za njegovo prvo vodstvo u setu.

Amerikanac je prvi na servisu.

Prvi set:

Impresivan prvi set Čilića za 6:1.

Dvostruki break i Čilić servira za prvi set!

Prvi put u meču prijeti Amerikanac, ali Čilić se spašava s tri fenomenalna servisa.

Nevjerojatna serija Čilića - 12:0 u poenima.

Break! Osam poena zaredom Čilića za fantastičan start meča.

Počeo je meč. Tiafoe osvaja prvi poen, ali Čilić sjajnim servisima osvaja prvi gem na svom servisu.

Pročitajte više