Hrvatska slavi sa Slavenom: Koprivničani u prvom kolu Kupa Uefa!

SLAVEN BELUPO je svladao grčki Aris 2:0 i plasirao se u prvo kolo Kupa Uefa što je najveći uspjeh u povijesti kluba. Belupo je poveo autogolom Garcije, a konačni rezultat je postavio Vručina.

>Tijek susreta

Utakmica nije mogla bolje početni, Slaven je nakon 13 minuta anulirao prednost iz prve utakmice. Vručina je izveo slobodnjak s desne strane, ali sasvim iskosa. Napadač momčadi iz Koprivnice je izravno pucao, ali su loptu blokirali igrači Arisa. Međutim, odbila se visoko u zrak i pala pred Garciju koji je bio pred svojim golom. Igrač Arisa je katastrofalno reagirao i ugurao loptu u vlastitu mrežu.

Grci preuzeli inicijativu krajem prvog dijela

Prvih pola sata igralo se dosta čvrsto, nije bilo većih prilika ni ispred jednog gola. No, zanimljivo je da je trener Arisa Enrique Hernandez, koji je bio nezadovoljan igrom svoje momčadi, prvu zamjenu napravio već u 33. minuti.

No, u zadnjih desetak minuta gosti iz Grčke su preuzeli inicijativu u svoje ruke i potpuno sabili Slaven na njegovu polovicu. No Koprivničani, koji su izgledali umorno, su do kraja poluvremena uspjeli sačuvati praznu mrežu.

Purić sjajno asistirao Vručini za pogodak

Međutim, u nastavku ponovo ista priča, Aris je bio dominantan i tražio izjednačujući pogodak. No, Slaven je na presing gostiju uzvratio na najbolji način, golom u mreži Kelemena. Purić je u 64. minuti prošao Regueira i sjajno zavrnuo loptu u šesnaesterac Arisa. Vručina je izbjegao zaleđe i u padu nogom ugurao loptu u mrežu.

Slaven do kraja izdržao sve nalete Arisa

Aris se posljednjih pola sata sve više otvarao, a za prolazak dalje je morao postići jedan pogodak. Ponovo smo gledali pritisak grčke momčadi, a napadači Vručina i Jurić su djelovali potpuno odsječeno od ostatka momčadi. Grci su pri kraju utakmice krenuli na sve ili ništa, imali nekoliko dobrih prilika. Publika u Koprivnici je zanijemila nakon udaraca Reguiera i Jahića, no Rodić nije morao po loptu u mrežu. Mile Petković, koji je vrlo dobro vodio svoju momčad, je u izvadio Gregurinu i Jurića, a ušli us Nynkeu i Šehić te se je igra Slavena nakon toga živnula.

Otvorena igra je otvarala Slavenu prostor na drugoj strani, ali Vručina je bio sebičan. Domaćini su ipak uspjeli izdržati sve nalete Grka i slavlje u Koprivnici je moglo početi.

Slaven se tako pridružio Dinamu u prvom kolu Kupa Uefa, posljednoj stepenici prije igranja po skupinama, nadamo se da će im se večeras priključiti i Hajduk koji igra protiv Deportiva.

M.Pa.
Foto: kcinfo.net

Pročitajte više