Hrvatska U-21 među 8 najboljih

USPRKOS neprepoznatljivoj partiji mlade reprezentacije Hrvatske i 90 minute igre u našem šesnaestercu, mlada kockasta reprezentacija poražena je s minimalnih 1:0.

S ukupnih 2:1 za Hrvatsku, naša se reprezentacija plasirala na EP za mlade, među 8 najboljih europskih reprezentacija.

Sastav Hrvatske, kojeg BBC proglašava jednim od favorita EP-a, bio je gotovo identičan onom nedjeljnom, oslabljeni smo bili tek za Babića kojeg je Barić na inzistiranje Markovića priključio A selekciji. S priključenim Babićem, a ojačana za Rubila i Srnu, ovo nije limit naše reprezentacije.

Tijek utakmice

Škotska pritišće od prve minute i drži inicijativu. Domaćini su u prvih deset minuta imali tri sjajne prilike. U 10. minuti od gola nas je spasila stativa. No odmah potom, nakon ubačaja na glavu OConnora, škotski napadač loptu smješta u Vranjićev gol.

Nakon toga, pritisak Škotske nije puno popustio i uglavnom se igralo u šesnaestercu Hrvatske. Škotska je imala niz prilika i poluprilika, a najopasnija se dogodila par trenutaka prije poluvremena, no sjajno je reagirao Vranjić.

U drugo poluvrijeme Škoti su ponovno ušli silovito. U prvih pet minuta nižu priliku za prilikom. U 50. minuti utakmice Vranjić je istrčao, no obrana je počistila sjajnu priliku domaćina. U 61. minuti opasan udarac Škota vršcima prstiju izgurava vratar Hrvatske.

Za našu obranu nema predaha. Prilike sijevaju jedna za drugom, najbolje propuštaju obrambeni igrači Stewart u 65. i Kennedy u 80. minuti. Hrvatska u tom periodu stvara tek pokoju polupriliku bez prave šanse za gol.

Kad je po isteku regularnog dijela utakmice sudac označio 4 minute produžetka, Škoti su krenuli na sve ili ništa. I tek tada Hrvatska je stvorila jedinu pravu priliku, no asistencija Mikulića prema sredini nije prošla. I Kranjčar je potom pokušao nešto iz slobodnog udarca, nakon čega su se Škoti u preostale tri minute prema našem golu sletili kao muhe bez glave. Hrvatska je odoljela i tom pritisku, i sretno izvukla 0:1, za ukupnih 2:1.

Sastavi

Škotska U21: Gordon, Duff, Hammell, Williams, Kennedy, Kerr, Canero, Murray, Kyle, Maloney, OConnor.

Hrvatska U21: Vranjic, Buljat, Pranjic, Drpic, Lucic, Jese, Safaric, Hikulic, Ljubojevic, Kranjcar, Petric.

Pročitajte više