Hrvatska večeras protiv Švedske

IAKO možda i nije toliko jaka kao Španjolska, Švedska će našima biti opasan protivnik. Susret počinje u 20.15 sati, a kretanje rezultata možete pratiti na Indexu

Šveđani nisu bili u Ateni, a nakon osvajanja Svjetskog kupa, imaju velike planove na Svjetskom prvenstvu. Protiv Španjolske su pokazali da su jaki i da mogu, vodili su ih s 8 osam razlike i mislili kako je pobjednik već riješen, pa su ispustili vodstvo, i na kraju izgubili sa sedam razlike.

No, i naši su pokazali da mogu. Protiv velike i jake Španjolske gubili su šest razlike, da bi na kraju slavili i to bez Petra Metličića, koji se ozlijedio već na samom početku utakmice.

Što reći o Šveđanima? Da nisu slab protivnik govore i njihove dosadašnje osvojene medalje – tri svjetska i četiri europska zlata, nedostaje im samo olimpijsko kojem su najbliže bili u Atlanti 1996. godine kada su ih naši svladali u finalu s jedan razlike. Večerašnja pobjeda puno bi im značila, jer će u slučaju poraza u drugi krug ići s nula bodova.

Imaju problema s vratarima. Veliki Tommy Svensson, nekad jedan od najboljih vratara na svijetu nije u formi, kao ni Lovgren. Nadamo se samo da ih naši neće razbraniti.

Njihov razigravač Ljubo Vranješ ima problema s ozljedom, no tvrdi kako će biti spreman za Hrvatsku.

Igraju ili 6-0 obranu ili 5-1, no našima to ne bi trebalo zadavati nikakvih problema, a bude li naš pivot Vori raspoložen za igru Šveđanima nema spasa. Naime, Vori je posljednje utakmice odigrao vrlo loše, krivo se postavljao smetao je Baliću, zatvarao mu prolaze, a unatoč tome, pali su jaki Španjolci.

Probleme našima mogle bi zadavati ozljede igrača. Nakon što je sigurno da do daljnjega nema Petra Metličića i Venia Loserta, upitno je i koliko može pružiti najbolji srednji vanjski svijeta Ivano Balić. I njega muči ozljeda, no unatoč tome sigurno će igrati.

Pročitajte više