oi tokio

Hrvatski taekwondoaš preokretom izgubio u četvrtfinalu pa ostao bez repesaža

Foto: REUTERS/Murad Sezer/Guliver

DAN nakon što je Matea Jelić osvojila zlato, a Toni Kanaet broncu u taekwondou, naš treći predstavnik u ovom sportu na Olimpijskim igrama u Tokiju završio je nastup u četvrtfinalu.

U kategoriji iznad 80 kilograma Zagrepčanin Ivan Šapina, bivši osvajač bronce sa Svjetskog i aktualni nositelj medalje tog sjaja s Europskog prvenstva, u prvom je kolu pobijedio Meksikanca Carlosa Sansoresa 6:4, a u četvrtfinalu ga je zaustavio Kinez Hongyi Sun 8:6.

Sun je u polufinalu uvjerljivo izgubio od Rusa Vladislava Larina (30:3), pa je Šapina ostao bez prilike da kroz repesaž dođe do bronce, kao što je jučer učinio Kanaet.

U prve dvije runde borbe između Šapine i Suna nitko nikoga nije uspio udariti, pa je prva završila 0:0, a druga 1:1 nakon što su obojica dobila po kazneni bod. Nakon 30 sekundi druge runde Šapina je uspio Kineza pogoditi nogom u glavu, što mu je donijelo tri boda. Naš je borac držao tu prednost do 16 sekundi prije kraja, kada je Kinez izjednačio udarcem u glavu, a šest sekundi kasnije i u tijelo za nova dva boda.

Pročitajte više