Huligani Levskog naslikavali se prije kaosa, policija čuva Bugare u Solinu

Foto: Pixsell / HooliganTV

ZADARSKA policija je privela dvadesetak navijača Levskog, koji su sinoć provocirali sukobe po gradu, uoči utakmice. 2. pretkola Europa lige između Hajduka i Levskog (Dugopolje, 20:45). O svom pohodu izvijestili su i na društvenim mrežama te objavili svoje fotografije s plaže i iz policijske postaje. 

Policija je za Index potvrdila da su uhićeni navijači još u pritvoru, a kako doznajemo, ovaj događaj ne povezuje se s incidentom u Ulici Krešimira Ćosića, gdje su nepoznate osobe zapalile automobil bugarskim državljanima, navijačima Levskog. Za napadačima se još uvijek traga. 

Zadarska je policija izvijestila da su napadnuti Bugari u dobi od 28 do 32 godine te da su im napadači ubacili pirotehničko sredstvo u BMW čime su izazvali požar u unutrašnjosti vozila.

Na stadionu u Dugopolju izdvojena su mjesta za 250 navijača Levskog. Dio bugarskih navijača dubljeg džepa stigli su u organizaciji kluba (njih 40-ak), dok ostali stižu u vlastitom aranžmanu. Splitska policija je na nogama. Na tribini u Dugopolju postavljena je zaštitna mreža, kako bi se spriječio sukob i gađanje predmetima i pirotehnikom između Torcide i Bugara. Policija je cijelu noć čuvala solinski hotel u kojem je odsjela momčad Levskog. 

>>> OPŠIRNIJE O NAVIJAČIMA LEVSKOG

> Hajduku dolaze navijači koji poštuju BBB-e, a veličaju Hitlera, Arkana i Mladića 

 

Pročitajte više