Hvatski nogometni savez u plusu za 2,4 milijuna kuna

HRVATSKI nogometni savez poslovao je pozitivno u prošloj godini, odnosno prihodi su bili veći za oko 2,4 milijuna kuna od rashoda, izvješćeno je na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a.

Prihodi su u prošloj godini iznosili 40,196.304 kune, a rashodi 37,784.460 kuna. Za ovu godinu planiran je prihod od čak 89 milijuna kuna.

Kad su u pitanju ulaznice za EP u Portugalu, glavni tajnik Saveza Zorislav Srebrić podsjetio je da je 25. veljače krajnji rok za kupnju ulaznica, bez obzira radilo se o prvom krugu (natjecanje u skupini), ili drugom (četvrtfinale, polufinale, finale). Izvješćeno je da još ima ulaznica za dvoboj Hrvatske i Engleske, te utakmice drugog kruga natjecanja. Tako će se u ponedjeljak, 23. veljače, dužnosnici Saveza sastati s predstavnicima registriranih udruga navijača koje organiziraju odlazak u Portugal na utakmice hrvatske reprezentacije.

Glede prijateljskog dvoboja protiv Njemačke u Splitu prije dva dana, u Nogometni savez su stigle pohvale njemačkih kolega za organizaciju susreta.

Također, napomenuto je da će na utakmicu Hrvatska - Turska (31. ožujka u Zagrebu) Savez pozvati u goste legendarnog portugalskog nogometaša Eusebija. Prijateljski ogled s Turskom imat će i humanitarni karakter, jer je HNS pristao izdvojiti dio prihoda od ulaznica za obuku pasa koji se koriste pri razminiranju.

Glede nastavka natjecanja u Prvoj ligi, koje počinje ovog vikenda, a s obzirom na zgusnutu situaciju na prvenstvenoj ljestvici, članovi Izvršnog odbora upozorili su na veliku odgovornost sudaca za regularnost prvenstva. Istaknuto je kako se neće tolerirati grubi propusti, te da će oni koji ih počine privremeno, barem do kraja prvenstva, "biti na ledu".

Sredinom travnja klubovima Prve lige izdavat će se licencije za natjecanje u sezoni 2004/2005. Tako će, primjerice, oni koji pretendiraju na nastup u Uefinim kup natjecanjima, a nemaju stadion koji odgovara propisima Uefe, morati domaće utakmice igrati na stadionu koji zadovoljava takve zahtjeve.

Pročitajte više