I Irci očarani hrvatskom magijom: Još jedna neponovljiva noć za "Classy Croatiju"

NE TREBA posebno isticati koliko je nogometna Europa očarana hrvatskom izvedbom protiv Nijemaca. No, poseban ponos u našim srcima izazivaju tekstovi poput onog u irskom Timesu u kojem se o Hrvatskoj priča s posebnim respektom.

Irci Hrvatsku nazivaju "Classy Croatia", a hrvatske nogometaše "nevjerojatno talentiranim istočnim Europljanima" iza kojih je još jedna neponovljiva večer aludiravši pritom na Wembley, kada je Bilićeva momčad nokautirala Engleze iz kombinacijama za Europsko prvenstvo.

"Možda će tek sada Engleska napokon oprostiti Steveu McClarenu, zbog toga što ih nije odveo na Europsko prvenstvo, jer su Hrvati jučer šokirali svijet napravivši još veći pothvat deklasiravši prve favorite natjecanja Nijemce", stoji u tekstu.

Autor je zatim secirao hrvatsku igru kojoj nije mogao naći niti jednu manu ističući pritom da Njemačka nije bila slaba, samo da je Hrvatska bila predobra.

"Hrvatska je sinoć bila jednostavno predobra za Loewovu momčad. Savršeno sigurna u obrani, vrlo kreativna u sredini i kirurški točna u napadu. Više od svega utakmicu je dobila hrvatska tehnika. Srednjaci Luka Modrić, Darijo Srna i Ivan Rakitić imali su svu kontrolu u svojim rukama, a što je još bitnije jasnu viziju što hoće i što mogu. Nadalje, vrlo iskusni stoperski par Kovač i Šimunić Nijemcima nije prepustio niti centimetar prostora, u čemu su imali savršenu potporu dvojice bekova Ćorluke i Pranjića. Kad se tome doda siguran golman dolazimo do dobitne kombinacije koja je impresionirala svijet."

Na koncu se Bilićevoj momčadi predviđaju najviši dometi, a Turci i Česi opisuju kao lak plijen za ovakvu Hrvatsku.

"Hrvati kao pobjednici skupine idu na Čehe ili Turke u četvrtfinalu. Mjesto u poluzavršnici čini se kao sigurna oklada."

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više