KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Ibrahimović na udaru medija, evo što mu sve zamjeraju

Foto: Marcelo del Pozo/Reuters/Guliver

NAJVEĆA zvijezda švedske reprezentacije Zlatan Ibrahimović našao se na udaru medija iz domovine nakon što se Švedska propustila direktno plasirati na Svjetsko prvenstvo u Katar sljedeće godine. Ibrahimovića se kritiziralo i poslije šokantnog poraza od Gruzije, a novu porciju kritika dobio je i poslije poraza od Španjolske.

Španjolska je osvojila skupinu B s 19 bodova, četiri više od Švedske kojoj predstoji razigravanje za SP 2022. Upitno je hoće li u njima nastupiti Milanov napadač koji se u ožujku vratio u reprezentaciju nakon gotovo pet godina duge pauze, a sad se našao u fokusu medija poslije neželjenog rezultata u kvalifikacijama.

"Povratak Zlatana nije uspješna priča", navodi Aftonbladet navodeći i neke njegove izjave, poput odgovora na pitanje hoće li nastupiti u dodatnim kvalifikacijama.

"Ne znam niti hoću li tada biti živ", rekao je Ibrahimović, a prenosi švedski list uz dodatak da je njegova duhovita izjava bila i jedina smiješna stvar u večeri iz utakmice protiv Španjolske.

Niz kritika

Manje je smiješno bilo ono što je napravio Azpilicueti, dodaje se uz podsjetnik na ružan i grub prekršaj nad španjolskim reprezentativcem. Za taj start nije bio kažnjen, ali je u 92. minuti dobio javnu opomenu zbog koje neće imati pravo nastupa u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZLATANOVO GRUBO I NEKAŽNJENO UDARANJE SUPARNIKA

"Propustio je Europsko prvenstvo, nije postigao gol u 90 minuta protiv Gruzije, nije se niti pojavio u utakmici protiv Španjolske, a i suspendiran je za start dodatnih kvalifikacija... Trebali bismo se složiti oko toga da se Zlatanova odluka o povratku u reprezentaciju pokazuje sve manje uspješnom", navodi Aftonbladet.

Pročitajte više