Idemo po finale!

IAKO smo očekivali plasman naših rukometaša među četiri najbolje momčadi Svjetskog prvenstva, zbog ozljeda važnih igrača te kiksa protiv Norveške, plasman je prije posljednje utakmice drugog kola protiv SiCG bio upitan, jer je našima trebala pobjeda protiv jake SiCG.

Srećom, naši rukometaši uspjeli su pobijediti SiCG, te se plasirati u polufinale.

S Francuzima su se naši rukometaši susreli sedam puta, a samo dvaput naši su izašli kao pobjednici. 1996. godine na Olimpijadi u Atlanti pobijedili smo ih s 24:20, a 2003. u Portugalu bili smo bolji s 23:22.

Što reći o francuskoj reprezentaciji? Zajedno su već dugo, poznaju se jako dobro, i vrlo su opasni. Tome svjedoče i njihovi rezultati s velikih natjecanja. 1995. godine na Islandu i 2001. kao domaćini osvojili su zlatnu medalju, 1993. u Švedskoj su bili srebrni, a 1997. godine u Japanu, te 2003. u Portugalu osvojili su broncu.

U skupini su bili bolji od Kanade, Angole, i Danske, s Tunisom su remizirali, a izgubili su od Grčke. U durgom krugu natjecanja bili su bolji od Rusa i Čeha, a remizirali su sa Slovencima.

Organizator njihove igre je vrlo opasan, možemo reći i pomalo prgav, Jackson Richardson, nekada najbolji igrač svijeta. Iako "u godinama" i danas je vrlo opasan. Dobra vijest je da im na golu više nije Bruno Martini, a nema niti ponajboljeg francuskog igrača Bertranda Gilla.

Najopasniji dio njihove momčadi su njihov lijevi vanjski i lijevo krilo, Karabatić i Guigou. Obojica su postigla po 35 pogodaka. Karbatić uz šut od 61 posto, dok Guigou ima šut od 76 posto. Tri pogotka manje postigao je Gregory Anquetil (62 posto realizacije).

U prilog im ide i to što imaju 14 igrača koji se mijenjaju, dok se naši moraju "krpati" zbog ozljeda. No, prema posljednjim informacijama Petar Metličić mogao bi dobiti neku minutažu protiv Francuza. Naravno, hoće li ga Červar uvoditi u igru ovisi o kretanju rezultata.

O našoj reprezentaciji sve se zna. Imamo puno ozlijeđenih, no, morat će svi stisnuti zube i pokušati doći do pobjede koja će nas odvesti do finala. Do prilike da obranimo svjetsko zlato.

Pročitajte više