Iličević spreman za debi u dresu HSV-a: "Odgovarat će mi ofenzivnija igra"

HRVATSKI nogometaš HSV-a Ivo Iličević u nedjelju bi trebao prvi put nastupiti za svoju novu momčad pri gostovanju Hamburžana kod Freiburga u devetome prvenstvenom kolu.

Vijesti iz Hamburga govore da je 24-godišnji veznjak zaliječio ozljedu aduktora koju je zadobio još 27. kolovoza u Kaiserslauternovu dvoboju četvrtog kola protiv Bayerna, a pogoršao kasnije u prijateljskoj utakmici s novim suigračima.

"Osjećam se dobro i spremno. Blizu sam optimalne tjelesne forme i spreman sam za nedjeljnu utakmicu", rekao je Hrvat koji još uvijek ne zna hoće li zaigrati od prve minute ili ući kasnije.

Na istoj je utakmici, 3:0 domaćem porazu Kaiserslauterna od bavarske momčadi, veznjak hrvatske reprezentacije zaradio crveni karton zbog kojeg je morao prislino pauzirati četiri protekle prvenstvene utakmice trenutačno najlošijeplasirane bundesligaške momčadi.

Od početka tjedna Iličević radi na treninzima pod punim opterećenjem.

"Iznenadio me kvalitetom rada na treninzima. Vidio sam vrlo dobrog Iličevića", rekao je privremeni trener hamburške momčadi, inače sportski direktor u klubu, Frank Arnesen.

Arnesena će već u ponedjeljak zamijeniti novi trener Thorsten Fink. Da mu se izuzetno raduje, potvrdio je i sam Iličević.

"Čuo sam da preferira ofenzivnu igru, i to uglavnom preko krila. To će mi odgovarati", rekao je Iličević, koji je HSV pojačao posljednjeg dana ljetnoga prijelaznog roka stigavši za četiri milijuna eura.

Pročitajte više