Incident između Hamiltona i Verstappena će se preispitati

Foto: Guliver/HOCH ZWEI

MEĐUNARODNA automobilistička federacija (FIA) prihvatila je zahtjev Red Bulla da se preispita odluka oko kazne vozaču Mercedesa Lewisu Hamiltonu nakon incidenta na VN-u Velike Britanije.

Incident se dogodio u prvom krugu utrke, kada je došlo do sudara Hamiltona i vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull).

Verstappen je krenuo s prve, a Hamilton s druge startne pozicije. Britanac je u prvih nekoliko zavoja pokušavao preteći Nizozemca, koji se uspješno branio, a sredinom prvoga kruga došlo je do kontakta prednjeg dijela Hamiltonovog bolida i stražnje desne gume Verstappenovog.

Verstappen je nakon kontakta završio u zaštitnoj ogradi i morao je odustati. Čak je prevezen u bolnicu na preglede. Utrka je bila prekinuta 40-ak minuta, a Hamilton je zbog svoje uloge u sudaru kažnjen s 10 sekundi stajanja u boksu. No to ga nije spriječilo da se po povratku na stazu uspne sve do vrha.

Hamilton je pobjedom smanjio zaostatak za Verstappenom s 33 na samo osam bodova.

FIA će putem videokonferencije održati sastanak s ekipama Mercedesa i Red Bulla u četvrtak, uoči trkačkog vikenda za Veliku nagradu Mađarske.

Da bi odluka oko kazne bila promijenjena, Red Bull mora predstaviti "značajan i relevantan novi dokaz".

Pročitajte više