ISKLJUČENI VRSALJKO I SIMEONE Arsenal dominirao, Atletico se presretan vraća u Madrid (1:1)

Foto: Guliver Image/Getty Images

NA EMIRATESU su prvu polufinalnu utakmicu Europa lige igrali Arsenal i Atletico. Nakon odlične partije i puno bolje igre Arsenala, u Madrid se ipak gosti vraćaju puno zadovoljniji. Završilo je 1:1.
 
Domaći su bili bolji cijeli susret, dominirali su, imali su posjed 78 posto, a nakon silnih prilika poveli su preko večeras fantastičnog Lacazettea u 60. minuti, a onda osam minuta prije kraja, nakon velike pogreške obrane Topnika i kontre Atletica, za veliki remi zabio je Antoine Griezmann.
 
Jednima i drugima ovaj dvomeč na neki način je posljednja prilika za spas sezone. Obje momčadi žele osvojiti ovo natjecanje jer eventualni trofej bio bi jedini koji bi osvojili ove sezone.
 
Ipak, Arsenal je pod puno većim pritiskom. U prvenstvu su bodovno zaostali za pozicijama koje vode u LP, izgubili su finale Liga kupa dok su u FA kupu ispali u ranijoj fazi natjecanja. Samo im osvajanje EL-a donosi trofej, ali i plasman u LP.
 
Arsenal se tako i postavio od samog početka i od prve minute gospodario je travnjakom Emiratesa. U tome je Topnicima puno pomogao i Šime Vrsaljko. Lijevi bek Atletica u samo deset minuta igre dobio je dva žuta kartona i svoju je momčad ostavio na cjedilu. 
 
Vrsaljko je dobio i prvi i drugi najbrži žuti karton u Europa ligi ove sezone. Za prvi žuti mu je trebala svega minuta i 15 sekundi, dok je drugi dobio nakon devet minuta i devet sekundi igre. Također, Vrsaljko je peti najbrže isključeni igrač u povijesti Europa lige.
 
Samo dvije minute nakon što je ostao bez lijevog beka, Atletico je ostao i bez trenera. Cholo Simeone je zbog žestokih prigovora udaljen s klupe i poslan na tribinu.
 
Topnici su u prvom poluvremenu imali tri sjajne prilike, no Jan Oblak je branio fantastično. Dva puta je zaustavio udarce Lacazettea, a jednom i Dannyja Welbecka. Gosti su u prvom poluvremenu imali samo jednu priliku. Antoine Griezmann je u 37. minuti nakon fantastičnog prodora Thomasa Parteya pucao s 12 metara, ali je Ospina sjajno obranio.
 
Pritisak Arsenala nastavio se i u nastavku i španjolska obrana je popustila u 61. minuti kada je Lacazette glavom zabio na ubačaj Jacka Wilsherea. Kada se činilo da bi Arsenal mogao zabiti i drugi pogodak, Topnici su gostima poklonili pogodak. Važan gol za Atletico postigao je Griezmann nakon kontre i velike pogreške Laurenta Koscielnyja.
 
U drugom susretu Marseille je pobijedio RB Salzburg 2:0. OM je u vodstvo doveo Florian Thauvin u 15. minuti nakon ubačaja Dimitrija Payeta. Bio je to 22. gol za Thauvina ove sezone u svim natjecanjima. Na 2:0 je povisio Clinton N'jie nakon još jedne Payetove asistencije. Clinton je ušao u igru samo minutu ranije i postigao je pogodak iz praktički prvog dodira.
 
Austrijski sastav je tijekom utakmice imao nekoliko odličnih prilika, no Yohann Pele je bio raspoložen na domaćim vratima. Duje Ćaleta-Car je odigrao cijeli susret za austrijski sastav.
 
Uzvratne utakmice su 3. svibnja, a finale je 16. svibnja u Lyonu.
 
SASTAVI:
 
 
 

Pročitajte više