HNL

ISTRA – LOKOMOTIVA 1:1 Remi u bitci za ostanak, Istra u teškoj situaciji

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

ISTRA 1961 i Lokomotiva odigrali su 1:1 u otvarajućoj utakmici 34. kola Prve HNL. Rezultatom susreta zadovoljnija može biti Lokomotiva, koja je i dalje osmoplasirani klub prvenstvene ljestvice, dok je Istrina situacija dodatno otežana budući da na dnu ljestvice ima bod manje, ali i utakmicu više od pretposljednjeg Varaždina.

Oba pogotka postignuta su u prvom poluvremenu utakmice i oba iz jedinih udaraca koje su Lokomotiva, odnosno Istra uputile u okvir gola.

Prva je u vodstvo na stadionu Aldo Drosina stigla Lokomotiva.

Strijelac je u 38. minuti udarcem s bijele bio Josip Pivarić. Najstrožu kaznu glavni sudac utakmice Ivan Bebek je pokazao zbog kontakta lopte i ruke Antonija Ivančića, a Pivarić je bio siguran izvođač. Postignuti pogodak bio je njegov peti iz jedanaesterca za Lokomotivu i šesti ukupno.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Kad se činilo da će se ovim rezultatom otići na poluvrijeme, Istra je uspjela izjednačiti. Gol je u drugoj minuti produžetka prvog poluvremena glavom postigao Sergi Gonzalez, no jednake zasluge za njega ima Lokomotivin vratar Krševan Santini koji je napustio svoj gol i onda zakasnio na visoku loptu, koja je otišla u gol.

Drugi dio ogleda prošao je u boljoj igri domaćina, kojeg je u nekoliko navrata zaustavio Santini, najzaslužniji za to što se rezultat više nije mijenjao i što je Lokomotivina situacija nakon ovog ogleda komotnija od Istrine.

Istra u posljednja dva kola igra protiv Slaven Belupa (15. svibnja kod kuće) i Osijeka (22. svibnja na gostovanju), a između tih utakmica igrat će i finale Kupa protiv Dinama. Lokomotivi istih datuma slijedi ogled protiv Osijeka kod kuće i gostovanje na Poljudu kod Hajduka.

Pretposljednji Varaždin sutra igra protiv Dinama, a slijede mu potom ogledi protiv Rijeke i Slaven Belupa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više