Ivano Balić kandidat za najboljeg rukometaša svijeta u 2003.

NAJBOLJEG srednjeg vanjskog u Europi Svjetska je rukometna federacija uvrstila među 10 rukometaša koji će se boriti za titulu najboljeg u prošloj godini.

Iako se Ivano Balić u europsku zvijezdu prometnuo nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva, očito su u svijetu njegov talent prepoznali i ranije, a u Sloveniji je to Balić samo potvrdio.

Hrvatska nikad nije imala najboljeg rukometaša na svijetu, a Ivano Balić mogao bi do titule jer se ne boduje samo igra rukometaša, već simpatije, sponzori, kontinentalna zastupljenost i drugo, pišu Sportske novosti.

Konkurenti Baliću su Španjolac Alberto Entrrerios, Šveđanin Peter Gentzel, Argentinac Eric Gull, Mađar Laszlo Nagy, Francuz Patrick Cazal, Nijemac Christian Schwarzer, Islanđanin Olafur Stefansson, Brazilac Bruno Souza, te Egipćanin Hussein Zaky.

Najveći konkurenti Baliću su pivot Schwarzer, koji je bio proglašen i najboljim igračem na SP-u prošle godine, te Stefansson, nekad ponajbolji igrač Bundeslige, koji je poznat i kao igrač koji je prelaskom u Ciudad Real ostvario rekordni transfer u rukometu.

Na stranicama -a objavljeno je kako će 30. ožujka u njemačkom Saarbruckenu reprezentacija Svijeta igrati protiv reprezentacije Njemačke, a prihod će ići u Fond Joachim Deckarm, koji pomaže teško stradale sportaše.

Izbornik reprezentacije je Francuz Daniel Consatntini, a trener Mađar Peter Kovacs. Zanimljivo je napomenuti da će neki njemački reprezentativci u poluvremenu obući dres selekcije Svijeta.


Za reprezentaciju svijeta nastupit će Ivano Balić i Mirza Džomba.

Vratari: Arpad Sterbik (SCG) Fotex KC Veszprem, Henning Fritz (NJE) THW Kiel Andreï Lavrov (RUS) TuS N-Lübekke

Lijevi vanjski: Stefan Lövgren (ŠVE) THW Kiel, Carlos Perez (MAĐ) Fotex KC Veszprem, Bruno B. de M. Sousa (BRA) FA Göppingen

Srednji vanjski: Ivano Balić (HRV) HC Metkovic, F-Xavier Houlet (FRA) VfL Gummersbach, Markus Baur (NJE) TBV Lemgo

Desni vanjski: Volker Zerbe (NJE) TBV Lemgo, Sohbi Sioud (TUN) Montpellier HB, Kyung-Shin Yoon (KOR) VfL Gummersbach

Lijeva krila: Eduard Koksharov (RUS) Celje Lasko Slavo, Stefan Kretzschmar (NJE) SC Magdeburg, Lars Christiansen (DEN) SG Flensburg Handewitt

Pivoti:
Magnus Wislander (ŠVE), Redbergslids IK, Christian Schwarzer (NJE) TBV Lemgo, Michael Knudsen (DAN) Skjern Handbold

Desna krila: Mirza Džomba (HRV) Fotex KC Veszprem, Jan Filip (ČEŠ) HSG Nordhorn, Florian Kehrmann (NJE) TBV Lemgo

Pročitajte više