Ivica: Mislim da će se svi Austrijanci kolektivno ubiti zbog Janičinog zlata u spustu

BRAT svjetske prvakinje u kombinaciji i u spustu Ivica Kostelić, Janičin je podvig komentirao riječima da je "njeno zlato u spustu otprilike isto kao da Hrvatska ima vlastiti svemirski program i sondu na Marsu."

"Objektivno tvrdim – ovo je najbolji hrvatski rezultat svih vremena. Pobijediti u slalomu ili kombinaciji je jedan stvar, ali u klasičnom spustu... to je povlastica velikih zemalja koje imaju spust-staze, tvornice, glečere, milijune eura. Oni si to mogu priuštiti. Mi nemamo ništa od toga i zato je to najveći rezultat veći i od Janičina tri olimpijska zlata." - izjavio je Ivica, prenose Sportske novosti.

Na komentar novinara da je Austrija dobila samo broncu, Ivica je rekao kako "misli da će se svi Austrijanci kolektivno ubiti zbog toga", te da Janica više ne mora ništa osvojiti, jer je ovo vrhunac.

Najbolji slalomaš svijeta dodao je kako se kladio na Janicu, te da mu nije jasno zašto je koeficijent na njenu u pobjedu bio čak 4.7.

"Čim sam vidio koeficijent pomislio samo – ovi ništa ne kuže, i stavio 100 kuna na Janicu" - dodao je Ivica, koji će prvi nastup na Svjetskom prvenstvu imati 9. veljače u srijedu kada je na rasporedu veleslalom. Zlato u slalomu branit će u subotu 12. veljače.

Pročitajte više