Izbornik Njemačke ljutit nakon poraza od Francuske: Ovo što IHF radi nije pošteno

Foto: Profimedia

FRANCUSKA i Švedska su se sinoć pridružile Španjolskoj i Danskoj u polufinalu SP-a. Francuska je pobijedila Njemačku 35:28, a Švedska Egipat 26:22.

Njemačka je puno bolje počela susret. U prvih 15 minuta gledali smo fantastično discipliniranu momčad Alfreda Gislasona koja je rijetko gubila koncentraciju u obrani i napadu te je imala na vratima fantastičnog Andresa Wolfa. Imali su Nijemci u prvom poluvremenu 11:7, a u prvih desetak minuta nastavka i +3, no nisu izdržali. Francuska ih je do kraja utakmice potpuno pregazila. Izbornik Njemačke Alfred Gislason je bio nezadovoljan činjenicom da je Francuska imala dan više odmora pred četvrtfinale.

''Čestitam protivniku na zasluženoj pobjedi, ali ono što mi smeta je raspored na ovom turniru. Velika je razlika u tome imate li dva dana odmora ili samo jedan pred ovakvu utakmicu. To je bio jako važan faktor'', rekao je Islanđanin za njemačke medije.

Podsjetimo, Francuska je posljednji susret grupne faze sa Španjolskom igrala u nedjelju, dok je Njemačka s Norveškom igrala u ponedjeljak, da bi dan kasnije otputovala iz Katowica u Gdanjsk. 

''To nam je napravilo veliki problem jer nismo imali vremena adekvatno se pripremiti za utakmicu. U ovakvom sistemu, kada se turnir igra u dvije države, nemoguće je da svi imaju iste uvjete, netko mora ispaštati zbog putovanja i to onda ne može biti fer. Momčad koja mora više putovati i koja samim tim ima manje vremena za pripremu sljedeće utakmice značajno je hendikepirana. Francuska je imala više vremena i za odmor i za pripremu, a to je ogroman faktor na ovakvim prvenstvima. Pobjeda Francuske na terenu je zaslužena, ali je činjenica da nismo imali jednake uvjete za pripremu'', zaključio je Gislason.

Pročitajte više