Izostanci uništili Werder, Dortmund je lagani favorit

INDEX i BetPlace.net svaki dan donose vam analize i prognoze klađenja i sve korake za sigurnu okladu.

Jedini njemački prvoligaš sa stopostotnim učinkom na svom terenu je Werder. Njima danas na Weserstadion dolazi aktualni prvak države koji nije dobro otvorio prvenstvo. Dortmund je navikao svoje pristalice na bolje igre. Onih nalik na prošlu sezonu je bilo malo. Prilika da Klopp popravi bilancu na gostujućim terenima po čemu su bili prepoznatljivi lani pruža se danas.

Nakon reprezentativne pauze nastavak u ovoj ligi uobičajeno slijedi petkom. Thomas Schaaf nikako ne može biti zadovoljan što baš njegova momčad mora svoj meč ovog kola odigrati već danas a ne kao ostali u subotu i nedjelju. Razlog je jasan, njegov najbolji igrač i strijelac Claudio Pizarro je morao nazad u Južnu Ameriku da bi odigrao reprezentativne mečeve za svoj Peru. Prvo je u subotu odigrao svih 90’ u pobjedi protiv Paragvaja 2-0 kod kuće, a nakon toga je u noći između utorka i srijede putovao sa svojom repkom u Chile gde je takodjer odigrao svih 90’ u porazu 2-4. Trebao se vratiti u Njemačku u četvrtak navečer da bi samo 24 h kasnije igrao ovu utakmicu. Razumljiva je zabrinutost Schaafa jer je gotovo nemoguće u ovako kratkom vremenskom periodu dati maksimum svih 90’. On je navodno najavljen u postavi, ali je veliko pitanje da li će meč početi. Koliko je on bitan Bremenu govori podatak da je njihov najefikasniji igrač sa 6 golova od starta prvenstva.
Ovoj nedaći Schaafa treba pridodati i crvene kartone prvog golmana Wiesea i Arnautovića koji sigurno izostaju na ovoj utakmici. Još uvijek su ozlijeđeni Silverstre, Boenisch i Borowski.

Klopp takodjer nema idealnu situaciju. Povoljna okolnost po Dortmund je ta što Barrios nije otišao na mečeve Paragvaja jer je tek počeo igrati  nakon teške ozljede zbog koje nije dugo igrao. Ono što brine šefa struke Dortmunda je činjenica da je Schmeltzer po svoj prilici out a da su pod znakom pitanja Gotze i Piszczek. Gotze je na treningu imao sudar sa Langerakom dok Piszczek ima problema sa mišićima. Na posljednjem treningu će se videti u kakvom su stanju ova dvojica. Klopp pred meč nagovještava da bi Barrios mogao početi, ali da to automatski ne znači da se Poljak Lewandowski seli na klupu jer po njegovim riječima oni mogu zajedno igrati. To će ići malo teže jer se zna kojim sistemom Dortmund  igra od kako ga vodi Klopp. Po Kickeru, nagađa se da bi početni sastavi mogli izgledati ovako:

Mielitz - Sokratis, Prödl, Wolf, Ignjovski - Bargfrede - Fritz, Hunt - Marin - Rosenberg, Pizarro

Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Löwe - S. Bender, Gündogan, Großkreutz - M. Götze, Lewandowski – Barrios


BetPlace.net preporučuje:

Obrana Bremena je sigurno slabiji dio momčadi. Zadnja linija ekipe je u dosadašnjem dijelu prvenstva pravila dosta grešaka. Mladi Ignjovski koji igra lijevog beka ne igra na svojoj prirodnoj poziciji jer je on zadnji vezni a nikako bek, uostalom u Hannoveru se to vrlo dobro vidjelo. Izostanak prenervoznog Arnautovića i upitan nastup Pizarra dovodi u pitanje i učinkovitost napadačkog dijela momčadi. Po svoj prilici Schaff će morati vaditi iz rukava svog jokera Rosenberga. Dortmund ima priliku, ali nas ove sezone nisu uvjerili da im je igra na razini od prošle sezone. Predlažemo opciju Borussia Dortmund ishod bez neriješenog @1.70.

>>> Detaljnije analize potražite na BetPlace.net

Pročitajte više