Jagr se vraća u najjaču ligu svijeta? "Tretiraju me sjajno u Rusiji, ali volim i NHL"

LEGENDA češkog i svjetskog hokeja, 38-godišnji Jaromir Jagr, koji je 18 godina igrao u NHL-u,  natuknuo je da bi se mogao vratiti u najjaču hokejašku ligu svijeta.

Češka je u 2. kolu B skupine na ZOI u Vancouveru pobijedila Latviju 5:2, a Jagr se upisao u strijelce. U izjavi nakon utakmice spomenuo je da ga moguć povratak u NHL ligu nikako ne ostavlja hladnim.

"Tretiraju me sjajno u Rusiji, ali u isto vrijeme to ne znači da ne bih želio igrati ovdje", rekao je dvostruki osvajač Stanley Cupa (s Pittsburgh Penguinsima) i deveti na vječitom popisu igrača NHL lige po broju ostvarenih poena (1599 poena, 646 gola i 953 asistencije).

Odluku o povratku u NHL ligu, gdje je dosad branio boje Pittsburgha, Washingtona i New York Rangersa, Jagr će donijeti na kraju sezone.

"Nakon Igara u Rusiji počinje doigravanje. Tada ću morati odlučiti. Ako se dogodi, dogodit će se. Zaista ne znam u ovom trenutku. Volim Rusiju, a volim i NHL ligu", zaključio je peti pick drafta 1990. godine kojem ugovor s Omskom istječe na kraju sezone.

Pročitajte više