NOVAK ĐOKOVIĆ

Javnost će sutra ujutro saznati zbog čega je točno Đoković potjeran iz Australije

Foto: Profimedia

SAVEZNI sud koji je prošle nedjelje ukinuo vizu Novaku Đokoviću i time ga prisilio da napusti Australiju, u koju je došao nastupati na Australian Openu, dosad nije izašao u javnost s detaljnim objašnjenjem svoju odluke. Sad se doznalo kada će to napraviti.

Ministar imigracija Alex Hawke donio je odluku o ukidanju vize prvom tenisaču svijeta, time i poništio ranije donesenu sudsku odluku prema kojoj je Đoković mogao ostati u Australiji, a tada to objasnio korištenjem svojih ovlasti prema članku 133C(3) Zakona o migracijama. Odluku je, rekao je, donio na temelju zdravlja i dobrog reda te javnog interesa.

Objašnjene odluke objavit će sutra ujutro

Podsjetimo, Australski savezni sud u posljednjoj točci drame koja se odvijala oko Novaka Đokovića presudio je protiv njega u slučaju protiv ministra Hawkea. Najbolji tenisač svijeta stigao je u Australiju na prvi Grand Slam sezone s medicinskim izuzećem od cijepljenja.

Prvo mu je odbijena viza pa ju je onda dobio nakon žalbe na sudu. Poslije toga mu je australski ministar imigracije Alex Hawke otkazao vizu pa su dvije strane opet završile na sudu, koji je potom stao na stranu ministra. Savezni sud je tada priopćio da će objašnjenje odluke javnosti dati naknadno. Bit će to sutra u 6:15 po srednjoeuropskom vremenu.

Pročitajte više