hrvatska reprezentacija

Je li Dalić dobio rješenje za napad? Bivši prvi strijelac HNL-a vodi svoj klub u LP-a

Foto: Guliver Image

HRVATSKA reprezentacija početkom rujna nastavlja kvalifikacije za SP u Kataru 2022. godine.

Dalićeva momčad 1. rujna gostuje u Rusiji, tri dana kasnije u Slovačkoj, a 7. rujna dočekuje Sloveniju. Do tih ključnih utakmica ostalo je manje od mjesec dana, a Zlatko Dalić i dalje muku muči s napadačima.

Bruno Petković još nije u najboljoj formi iako u nju može ući, a ostalim špicama prvenstva još nisu počela i trebat će im vremena da uđu u pravi ritam. Za to je vrijeme Antonio Mirko Čolak naprosto briljirao u Malmöu. 

Bivši napadač Rijeke i prvi strijelac HNL-a, koji je trenutačno na posudbi u Malmöu iz PAOK-a, jučer je zabio dva gola za Malmö u gostima kod Rangersa i sam odveo svoju momčad u play-off Lige prvaka. Kad kažemo "sam odveo" ne pretjerujemo jer je Čolak u 1. pretkolu zabio za 1:0 pobjedu protiv Rige, a onda i u uzvratu koji je završio 1:1. Tjedan dana kasnije bio je strijelac u pobjedi 2:1 protiv HJK-a u 2. pretkolu LP-a da bi sad s dva gola Rangersima doveo švedski klub na prag Lige prvaka.

No, to nije sve. Čolak je još ubojitiji u švedskom prvenstvu u kojem je u 12 ovosezonskih utakmica zabio sedam golova uz jednu asistenciju i trenutačno je bez imalo sumnje jedini hrvatski napadač koji je u pravoj formi.

Čolak je već bio na Dalićevu popisu za utakmice Lige nacija prošle godine, a jedini nastup upisao je u prijateljskoj utakmici s Turskom (3:3) u kojoj je dobio 24 minute.

 

Pročitajte više