Je li Ivanišević realan? Čilić mu je odmah do najvećih u povijesti, ispred Murraya i Đokovića

Foto: Guliver Image/Getty Images

GORAN IVANIŠEVIĆ prognozirao je favorite za osvajanje nadolazećeg Wimbledona, a njegova prognoza iznenadila je britanske medije.
 
Ivanišević, senzacionalni osvajač Wimbledona 2001. godine, smatra da su favoriti za naslov Rafael Nadal i Roger Federer, najbolji tenisači u povijesti, ali i najbolji u 2017. godini. "Nadal je u najboljoj formi, trenutno je najbolji igrač svijeta. Ako prođe prvi tjedan, vjerujem i da će osvojiti turnir."
 
Ono što je iznenadilo Britance je to što se odmah iza njih na Ivaniševićevoj listi favorita našao njegov sunarodnjak Marin Čilić. Ivanišević je kao trener odveo Čilića do najvećeg uspjeha u karijeri i osvajanje US Opena, a suradnju su prekinuli prošle godine, nakon što je hrvatski tenisač propustio veliku priliku protiv Federera u četvrtfinalu Wimbledona.
 
"Čilić igra dobro na travi, ali nitko o njemu uopće ne govori. Ima igru i samo je stvar mentaliteta kako će se nositi s pritiskom. Ako će nastaviti igrati agresivno, na jedini način kako može igrati, onda može biti jako opasan ovdje", rekao je Ivanišević.
 
Čilić, šesti tenisač svijeta, u protekla dva tjedna odlično je igrao na travi i upisao jedno polufinale i jedno finale. 
 
Zanimljivo, iza Čilića smjestio je prvog tenisača svijeta i branitelja naslova.
 
"U ovom trenutku Andy Murray je moj četvrti favorit. Izgubio je samopouzdanje i ne udara lopticu dovoljno dobro. Ovo govorim prema trenutnoj formi i načinu kako sada igraju, ali tko zna što se još može dogoditi? Prošle godine Murray je reternirao bolje, stavljao je sve pod pritisak i bio je agresivan. Danas je malo odsutan, a igrači vjeruju da ga mogu pobijediti. To je najgora stvar koja vam se može dogoditi. Više nije nedodirljiv", rekao je Ivanišević o Murrayu koji je u Queen`su senzacionalno ispao od Jordana Thompsona.
 
Pitate se gdje je Novak Đoković...
 
"Stavimo ga na peto mjesto favorita. Ne igra onako kako je igrao prije pa moramo vidjeti u kakvoj će formi biti..."
 

Pročitajte više