Je li Hrvatska u Estoniji prebijala stare dugove Saveza?

Foto: Hina

HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ prije točno godinu dana provukao se bez drastične kazne zbog grubog administrativnog propusta protiv Estonije u kvalifikacijama za Euro do 21 godine.
> Delegat je mobitelom pratio Fiolića po terenu: Tko je sve kriv za lakrdiju u mladoj reprezentaciji
 
Hrvatska reprezentacija U21 tada nije ostala bez bodova zbog nastupa krivo prijavljenog Ivana Fiolića, a Savez je jedino morao platiti pet tisuća eura, što je za jedan od likvidnijih europskih nogometnih saveza prava sitnica.
 
Podsjećamo, tehnički tajnik HNS-a krivo je označio Ivana Fiolića u zapisniku uoči utakmice, ali delegat je morao prebrojati sve igrače i usporediti ih s onima u zapisniku. On to nije učinio.
 
 
Uefa je uzela u obzir odgovornost turskog delegata koji je napravio previd, ali i odluku estonskog saveza koji se nije htio žaliti. Da su Estonci nekim slučajem uložili žalbu, nema sumnje da bi HNS dobio puno drastičniju kaznu, a mlada bi reprezentacija vjerojatno ostala bez bodova.
 
S pravom se pitate zašto se nakon godinu dana prisjećamo utakmice između mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije. 
 
Neki hrvatski mediji danas pišu o tome kako Davor Šuker nije dogovorio jučerašnju utakmicu u Tallinnu na kojoj smo ostali bez obraza, ali i bez Marka Pjace zbog novca, nego da je bilo riječ o obećanju danom čelnicima estonskog nogometnog saveza već na poluvremenu spomenute utakmice, kao izraz zahvale za gospodski potez.
 
Koliko istine ima u tome, je li riječ o prebijanju starih računa, procijenite sami.
 
 

Pročitajte više