hrvatska u drugom kruga rukometnog eura

Jedna stvar me oduševila i zato neću kazati ni riječ protiv Hrvatske

Foto: Pixell, Index

PREZADOVOLJAN sam pobjedom protiv Bjelorusije 31:23. Oduševilo me to što smo bili momčad. Baš momčad. Dule je od samog početka nametnuo pakleni ritam, ekipa ga je slijedila, odmah smo napravili veliku razliku i djelovali smo fenomenalno. Istina, Bjelorusi su se u jednom trenutku vratili u igru, napravili su seriju 4:0 s kojom su došli sa 7:2 na 7:6, ali naša kriza je trajala kratko.

Oduševljen sam! Bili smo momčad

Bjelorusija je jako opasna momčad i zato me posebno veseli način na koji smo odigrali. Dule je prvi potegao, ali odmah su mu se priključili svi ostali, cijelu utakmicu bodrili su jedan drugoga. Obrana je bila fenomenalna, duboka, agresivna, u svakom trenutku smo im bili na ruci i na granici faula. Nisu imali rješenje za to. Budemo li tako igrali u drugom krugu, svašta može biti.

Ima li mana? Naravno, ali nemojmo prčkati po njima. Podržimo momke

Ne želim tražiti mane. Naravno da ih je bilo, ali volio bih da u ovom trenutku svi razmišljamo pozitivno te da ne inzistiramo na lošim stvarima. Podržimo momke. Reprezentacija je takva kakva je, Lino ima 16 najboljih igrača koje Hrvatska ima u ovom trenutku i mislim da bi bilo nepotrebno i kontraproduktivno sad raspravljati kakva su nam krila, zašto nemamo jaču šutersku liniju i koliki je hendikep to što smo deficitarni s ljevacima. Ova reprezentacija je mlada. Hoće li griješiti, hoće li biti crnih rupa i loših minuta? Naravno da hoće, ali probleme treba svesti na što manju mjeru i s ovim što imamo moramo napraviti što bolji rezultat. Glupo bi bilo plakati za onim čega nema, treba se fokusirati na utakmice koje nas čekaju i momčad dobro pripremiti za nastavak turnira.

Ne želim komentirati mane, ali ne želim ni euforiju

Jednako tako kao što ne želim potencirati loše stvari, ne bih želio ni stvarati neku euforiju i tvrditi da imamo igru za polufinale. Istina, imali smo sreće sa ždrijebom, Njemačka i Španjolska nam više odgovaraju nego neke reprezentacije u onom tamo dijelu ždrijeba, ali to je sport. Pogledajte što se dogodilo Francuzima. Portugal je bio na papiru totalni autsajder, a sad Francuzima prijeti debakl, ispadanje već nakon prvog kruga. Moraju pobijediti Norvešku koja je domaćin ili će ići doma. Olimpijski i svjetski prvaci Danci su izgubili od Islanda. Rukomet ja puno napredovao, ima dosta reprezentacija koje igraju odlično i pravih favorita nema kao prije.

Takve stvari znaju biti presudne na ovakvim turnirima

Nemojmo gledati prema polufinalu i preskakati korake. To bi bilo pogubno. Fokusirajmo se na prvu sljedeću utakmicu, a to je Srbija. Prošli smo u drugi krug, prenosimo oba boda, a to je bio prvi i osnovni cilj. Utakmica protiv Srbije će biti bez rezultatskog imperativa, ali Lino će moći regenerirati najvažnije igrače te dati priliku i minute mladima. Takve stvari znaju biti presudne na ovakvim turnirima.

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

*Sadržaj donosi Index u suradnji s PPD-om, te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pročitajte više