Jelušić u prvoj vožnji slaloma 16. sa 1.62 zaostatka za vodećom Mariom Riesch, Fleiss 29.

JELUŠIĆ je startala osma i uspjela ostvariti 16. vrijeme. Fleiss je upala među one koje će voziti drugu vožnju. Matea Ferk je 39., a Sofija Novoselić 43.

Katastrofalne vremenske prilike i vladavina skijašica s visokim startnim brojevima glavna su obilježja prve vožnje ženskog slaloma u Whistler Creeksideu.

Vonn izletjela, Paersonici bi bilo bolje da joj se pridružila

All American sweetheart Lindsay Vonn startala je 10., ali je izletjela već u gornjem dijelu i tako okončala nastup na ZOI, na kojima ne može do kraja biti zadovoljna nastupom iako je osvojila jedno zlato i broncu.

Kathrin Zettel je jedno od najvećih razočaranja, pobjednica Maribora i jedna od kandidatkinja za medalju odvozila je s katastrofalnih 1.44 zaostatka za prvoplasiranom, što je bilo dovoljno tek za 18. mjesto.

Anja Paerson definitivno neće obraniti slalomsko zlato iz Torina - prvu vožnju je završila 20. sa čak 2.18 zaostatka za vodećom.

Maria Riesch nadomak drugom zlatu u Vancouveru ispred Zahrobske, Schield i sestre Susanne

Maria Riesch je startala druga i odmah prešla u vodstvo; skinula je Zahrobsku s prvog mjesta s vremenom 50.75. Njemica je i tijekom ove sezone bila najbolja u ovoj disciplini, a u Vancouveru već ima zlatnu medalju iz superkombinacije.



Prednost Riesch u odnosu na drugoplasiranu Čehinju Šarku Zahrobsku je 40 stotinki, dok je Marlies Schild na trećem mjestu sa 65 stotinki slabijim vremenom. Uspjeh obitelji Riesch nakon prvog laufa je upotpunila Susanne koja je na četvrtom mjestu te u dobroj poziciji za medalju.

Nika Fleiss na prvom prolaznom vremenu ima 0.75 zaostatka, dok ga je na drugom povećala na 1.43. Na kraju vožnje ukupnim zaostatkom 2.93 zavrijedila je 29. mjesto.

Matea Ferk okončala je utrku sa 4.20 zaostatka za vodećom Riesch, a Sofija Novoselić je malo prije ciljne ravnine ostala na repovima skija i zapela, što je kumovalo velikom zaostatku od 7.42 sekunde i 41. mjestu. To nije bio najgori rezultat. Srpkinja Jelena Lolović "kasnila" je čak 14.92 sekunde.

Jelušić: Moj osnovni cilj bio je odvoziti dvije vožnje do kraja

"Čim sam čula da se spustio start, zanla sam da se staza razmekšala, ali plus u drugoj vožnji će mi biti startanje s višim brojem. Mislim da sam skijala jako korektno. Želim se probiti što dalje i, mada znam da me do medalje dijeli sekunda i tri stotinke, treba pokušati", izjavila je Anči za HTV nakon prvog laufa.

Fleiss: Meni se činilo dosta dobro...

"Meni se činilo dosta dobro... Na kraju sam kasnila 80 stotinki previše, ali imam šansu jer u drugoj vožnji startam druga, tako da popravim rezultat", rekla je pretposljednja (29.) od onih koje su izborile drugu vožnju. Komentirajući šanse Ane Jelušić da se uključi u borbu za medalje, rekla je kako zna da je Ana sposobna odvoziti vrhunsku utrku koja joj je potrebna da napadne medalju.

ZOI, slalom, skijašice (prva vožnja, neslužbeno):


1. Maria Riesch (Njem) 50.75

2. Šarka Zahrobska (Češ) +0.40

3. Marlies Schild (Aut) +0.65

4. Susanne Riesch (Njem) +0.71

5. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.89

...

16. Ana Jelušić (Hrv) +1.62

29. Nika Fleiss (Hrv) +2.93

39. Matea Ferk (Hrv) +4.20

47. Sofija Novoselić (Hrv) +7.42

Pročitajte više