Jenson Button se zbog krize odrekao 15 milijuna funti

KAKO BI spasio momčad od velikih financijskih poteškoća, te ujedno osigurao mjesto u momčadi Jenson Button odrekao se velikog dijela svoje plaće. Momčad Formule 1 koja je lani nastupala pod imenom Honda još uvijek čeka kupca koji će joj omogućiti natjecanje u nadolazećoj sezoni. Ona počinje 29. ožujka u Australiji, a izgledno je da će jedno vozačko mjesto u njoj imati Jenson Button. Kako bi to sam izborio i potvrdio odrekao se 15 milijuna funti trogodišnjeg ugovora, odnosno pristao na smanjenje plaće koja će mu za taj vremenski period sada donijeti umjesto dogovorenih 24 "tek" devet milijuna funti.

Ujedno je pristao da putne troškove snosi sam, baš kao i odsjedanja u hotelima za vrijeme natjecateljskog dijela sezone. Ujedno, sve je izglednije da će i ove godine njegov momčadski kolega biti Rubens Barrichello, a ne nećak legendarnog prvaka Ayrtona Senne, Bruno. Takvo što najavljuje i najiskusniji vozač u natjecanju, koji iza sebe ima 267 utrka: "Nadam se da ću krenuti s testiranjima sljedeće nedjelje".

Bruno Senna, s druge strane, svjestan je da ova sezona neće biti njegova premijerna u Formuli 1. "Razmišljam o drugim opcijama. Trebao sam održati sastanak s Rossom Brawnom (šef momčadi, op. a.), ali ga je on otkazao. Kako se sve to odužilo ostao sam bez nekih angažmana, boljih od ovoga. Razgovarat ću s obitelji i savjetnicima, te odlučiti o putu kojim dalje, no sve što napravim bit će korak unatrag u mojoj karijeri", kazao je Senna.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više