Jol: Bez Modrića i Ćorluke ovo je neki drugi Dinamo

ČIM SU Uefine kuglice u Europskoj ligi spojile Dinamo i Ajax, u sjećanje svim navijačima vratile se dvije velike pobjede na Amsterdam Areni. Prva je bila prije 11 godina kad je Josip Šimić u skupini Lige prvaka srušio Nizozemce, a devet godina kasnije Dinamo je predvođen nadahnutim Mariom Mandžukićem izbacio Ajax iz Lige Uefe.

Dok Ajax u prvenstvu igra vrlo uvjerljivo, pogotovo kod kuće, u Europi je sasvim druga priča: na četiri od pet posljednjih utakmica kod kuće nisu uspjeli slaviti. No, sutra će imati dodatni motiv, željet će se osvetiti za poraz iz 2007., a šestorica igrača koji su tad igrali su još uvijek u sastavu: Rommedahl, Suarez, Emanuelson, Ogararu, Stekelenburg, Van Der Weil. Kod Dinama tu pobjedu pamte Mandžukić, Sammir i Etto.

Ajax igra napadački, a Dinamovci najviše strepe od Luisa Suareza. Na 22-godišnjeg Urugvajca glavni je igrač momčad, dodaje i zabija, a oko na njega su bacili neki otočki klubovi. Prijetnja Lončariću će biti i srpski dvojac Marko Pantelić i Miralem Sulejmani, Dennis Rommedahl i Dario Cvitanić, naše gore list.

Trener Ajaxa Martin Jol se u najavi utakmice nije previše zamarao onim što je bilo. Dok Etto misli kako se Ajax otad nije puno promijenio, Jol očekuje susret s drugačijim Dinamom. Neće biti Luke Modrića koji je prije dvije godine zabio iz jedanaesterca. Jol pamti i Ćorluku iako je on bio 2007. bio u Cityju.

"Ovo nije utakmica kao prije dvije godine. Dinamo su posljednjih godina napustili mnogi važni igrači kao Luka Modrić i Vedran Ćorluka tako da to nije ista momčad", izjavio je trener Ajaxa.

"Dinamo je najbolja momčad u skupini"

Ajax je loše krenuo u skupini, prvo su kod kuće odigrali bez golova s Temišvarom, a onda remizirali na gostovanju kod Anderlechta. Novi neuspjeh bi dodatno uzdrmao momčad, no Jol nije htio preuzeti ulogu favorita. Čak je naglasio da misli da je Dinamo najbolja momčad u skupini.

"Svi govore da smo mi favoriti, ali to je relativno. Ja mislim da je Dinamo najbolja momčad u skupini. Četiri godine zaredom su prvaci Hrvatske , a trenutno imaju sedam bodova više od drugoplasirane momčad. Presnažni su za hrvatsko prvenstvo", rekao je Jol.

Nekadašnji trener Tottenhama i HSV-a potvrdio je očekivanja Krunoslava Jurčića da će od prve minute Ajax krenuti ofenzivno.


"Dinamo igra brzo, tako je bilo prije dvije godine, tako će biti i sad. Mislim da moramo napadati, takva smo momčadi, svi naši igrači mogu zabiti."

Atouba kažnjen jer se nije vratio na vrijeme

Za utakmicu s Dinamom ne konkurira Timothee Atouba koji je bio u Africi i nije se na vrijeme vratio u klub.

"Trebamo igrače koji ozbiljno rade svoj posao. On je kažnjen i to je za mene gotova priča. Za ovu utakmicu konkurira Bruno Silva", kaže Jol.

Vratara Maartena Stekelenburga brinu suci, zapravo onaj peti sudac koji u Europskoj ligi stoji iza gola.

"Protiv Temišvara smo se privikavali na to i zbog toga smo imali manjih problema. Vidjet ćemo je li četvrti sudac pametan potez", kaže 27-godišnjak.

"Uefa očito misli da je pet glava pametnije od četiri, ali to ne mora uvijek biti tako", nadovezao se Jol.

Očekivani sastavi:

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson, Rommedahl, Enoh, De Zeeuw, Aissati, Suarez, Pantelić

Dinamo: Lončarić, Etto, Lovren, Kovač, Cufre, Morales, Vrdoljak, Badelj, Sammir, Mandžukić, Papadopulos

Pročitajte više