BOKS

Joshua je odbio Hrgovića pa izabrao "lakšeg" Ruiza i izgubio sve naslove

JUTROS je u Madison Square Gardenu pao veliki Anthony Joshua. Meksikanac Andy Ruiz ga je nokautirao i oteo mu sve naslove boksačkog prvaka u teškoj kategoriji.

Ruiz je odradio sjajnu borbu i zasluženo slavio protiv jednog od najboljih svih vremena. Meksikanac je Joshuu srušio u sedmoj rundi, a boksački svijet ostao u šoku. Nitko nije očekivao da će Joshua pasti.

Joshui je to prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Zanimljivo, Joshua je kao nekadašnji prvak mogao birati protivnike. Prvo je izabrao Jarrella Millera, no on je pao na doping testu pa je za borbu uskočio Ruiz.

Hrgović je sinoć trebao boksati protiv Joshue, no Britanac ga je odbio.

Menadžer najboljeg hrvatskog boksača rekao je da je Joshui ponudio Hrgovića kada je Miller otpao, no Joshua je tu borbu odbio jer je htio nekog "lakšeg" borca kako bi nastavio niz pobjeda, kockao se i izgubio sve.

"Kad smo čuli da je Jarrell Miller pozitivan na doping, kontaktirali smo Joshuine promotore i rekli da bismo uskočili u ovu borbu. Dali smo im natuknuti da je Filip spreman ako se Joshua želi s njim boriti. Ipak, shvaćam da Joshua nikad ne bi izabrao borca poput Filipa Hrgovića. To bi za njega bila teška borba. Morali bismo preuzeti ulogu izazivača za lov na titule, tako da ćemo nastaviti inzistirati", izjavio je Sauerland, Hrgovićev menadžer.


 

Pročitajte više