Joško Gvardiol: Real je najveći klub na svijetu. Volio bih igrati tamo

Foto: EPA-EFE

JOŠKO GVARDIOL (20) svojim je sjajnim nastupima na Svjetskom prvenstvu, a naročito utakmicom protiv Belgije, privukao pažnju europske nogometne javnosti. O njemu danas piše španjolski sportski portal Relevo koji navodi kako je Gvardiol u njihovoj zemlji postao tema već prošlog mjeseca, kada je zabio gol u Ligi prvaka.

Relevo sada prenosi Gvardiolove izjave nakon utakmice u kojoj je zaustavio Romelua Lukakua u kojima je izrazio otvorene simpatije prema Kraljevskom klubu: Real Madrid je najveći klub na svijetu, tko zna... možda ću jednog dana tamo igrati. Volio bih to.

U reprezentaciji je Gvardiol suigrač sa 17 godina starijim Lukom Modrićem, ali kaže kako sa svojim kapetanom ne razgovara o potencijalnom transferu: "Luka mi ne treba ništa govoriti o Real Madridu, nema potrebe jer sve znam. Znam da je to najveći klub na svijetu i koliko je dobro kada te povezuju s njim."

"Nisam pričao s Olmom"

Španjolci dalje navode kako je u osmini finala skoro došlo do međusobnog susreta Španjolske i Hrvatske, ali pobjeda Japanaca u zadnjem kolu grupne faze spriječila je dvoboj Gvardiola s klupskim suigračem Danijem Olmom:

Nisam još pričao s Danijem, ali sigurno ćemo se čuti ovih dana i zafrkavati. Kada bi igrali protiv Španjolske, ako bih mogao birati jednoga igrača da baš ne dobiva previše lopti bio bi to on. Znam za što je sposoban jer igramo zajedno. Opasan je kada ima loptu u nogama i boravi između linija. 

Relevo zaključuje kako je Gvardiol za sada jedan od najboljih igrača Svjetskog prvenstva, a tu tvrdnju potkrepljuje statistikom mladog hrvatskog braniča u usporedbi s ostalim stoperima na turniru. Gvardiol je među njima najbolji u driblingu, progresivnim vođenjima lopte i dodavanjima, a po broju presječenih lopti je treći.
 

Pročitajte više