LIVERPOOL

Jota nakon fantastičnog Liverpoolovog jubileja: Lijepo, ali sretniji sam zbog pobjede

Foto: Getty Images

LIVERPOOL je sinoć u 2. kolu grupne faze Lige prvaka pobijedio Midtjylland 2:0, a prvi gol, koji je postigao Diogo Jota, bio je ujedno 10.000. u 128 godina dugačkoj povijesti kluba s Anfielda.

"Bio je to lijep gol i odlična Diogova završnica. Imamo jako ponosnu povijest i golemo je postignuće dosegnuti ovaj jubilej", rekao je Trent Alexander-Arnold, asistent za Jotin gol.

Ove sezone Liverpool će premašiti 7000 golova u najjačoj engleskoj ligi, u kojoj ih je dosad postigao 6968. U drugom nogometnom razredu Liverpool je postigao 977 golova, 708 u FA kupu, 481 u Liga kupu i 371 u Ligi prvaka. Ostale je zabijao u Kupu UEFA, odnosno Europa ligi (173), engleskom superkupu (26) i Svjetskom klupskom prvenstvu (6).

Liverpool je drugi engleski klub koji je postigao peteroznamenkasti broj golova, nakon što je Manchester United do tog jubileja došao 26. rujna u pobjedi nad Brightonom 3:2. Strijelac njihovog 10.000. gola bio je Marcus Rashford.

Jota je tek prošlog mjeseca stigao u Liverpool i teško može osjetiti kolika je čast biti autor takvog nevjerojatnog jubileja u toliko slavnom klubu.

"Sretan sam što sam zabio i pomogao momčadi da pobijedi. Ovakav jubilej svakako je dobra stvar, ali više sam sretan zbog pobjede. Važno je da nastavimo osvajati bodove i radii svoj posao", rekao je 23-godišnji Portugalac.

Liverpool je jubilej obilježio decentnom kratkom videomontažom nekih od najvećih napadača u svojoj povijesti, od Kennyja Dalglisha i Iana Rasha preko Robbieja Fowlera i Fernanda Torresa do Moa Salaha i Sadija Manea.

Pročitajte više