LIGE PETICE

Jurić: Nije nam lako. Promijenili smo osam igrača u zadnjih šest mjeseci

Foto: EPA

IVAN JURIĆ dao je izjavu za medije nakon 2:2 remija s Milanom na San Siru i kao razlog zbog kojeg je njegova momčad ispustila vodstvo od 2:0 naveo manjak iskustva i činjenicu da nisu mogli pratiti tempo koji je Milan držao cijelu utakmicu.

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali u nekim trenucima u drugom dijelu smo jednostavno fizički pali i nismo mogli pratiti Milan", rekao je Jurić za Sky Sports nakon utakmice pa dodao:

"Oni su na račun Ibrahimovića osvajali zračne duele, ali i dalje moram pohvaliti igrače jer su još jednom igrali iznad svojih mogućnosti. Nije nam lako, promijenili smo osam igrača u odnosu na zadnjih šest mjeseci. Milan nas je pobijedio na iskustvo."

Za poraz krivi manjak karaktera

Vratar Silvestri obranio je nekoliko jako velikih prilika koje je Milan uspio stvoriti, a za sjajnu utakmicu nagrađen je i visokom ocjenom 7,7, najvećom kod gostujuće momčadi.

"Silvestri sjajno radi s našim trenerom golmana, svakim danom je sve bolji i bolji. Zovem te igrače djecom, ali ne zato što ih želim omalovažiti, već zato što su mladi i neiskusni", rekao je Jurić pa dodao:

"Prvih 65 minuta utakmice smo igrali točno ono što sam ja htio, ali onda smo kažnjeni jer smo pokazali manjak karaktera i samopouzdanja. Naravno, bez obzira na sve ponosan sam na moje igrače."

Prognozirao je i prvaka

Jurića su pitali i što misli tko će osvojiti Scudetto, a on je dao malo širi pogled na cijelu priču i pojasnio kako on vidi utrku za naslov prvaka.

"Mislim da ga Juventus neće osvojiti na način na koji ga je osvojio prošle sezone, nisu dominantni kao ranijih godina. Milan je fantastičan, mlada ekipa, talentirana, koriste visoki presing i puno trče, oni imaju sve što treba u igračima poput Kessiea, Rebića, Bennacera i ostalih", rekao je Jurić pa zaključio:

"Mislim da su Roma, Napoli i Inter također snažni, neće Juventusu biti lako obraniti titulu."

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više