Juventus ga i dalje masno plaća iako ne radi ništa, a sad ga žele Tottenham i Arsenal

Foto: Guliver/AP Photo/ Massimo Pinca

DANAS je stigla senzacionalna vijest iz Italije. Jose Mourinho je nedugo nakon otkaza u Tottenhamu dobio novi posao. Slavni Portugalac će biti novi trener Rome.

Čim je ta vijest postala službena, Football Italia je objavio ekskluzivnu vijest da bi Mourinha na klupi Spursa mogao zamijeniti bivši trener Napolija, Chelseaja i Juventusa Maurizio Sarri.

Spursi su, kako piše izvor iz Italije, započeli pregovore sa Sarrijem odmah nakon što su raskinuli s Mourinhom, no u priču se uključio i Arsenal, koji također želi toskanskog trenera, jer je izgledno da će Mikel Arteta napustiti Emirates na kraju sezone.

Sarri je otvoren za povratak u Premiership nakon jednogodišnjeg boravka u Chelseaju u sezoni 2017./18., s kojim je osvojio Europa ligu.

Sarri je nakon Chelseaja jednu sezonu proveo u Juventusu, no unatoč osvojenom naslovu prvaka, dobio je otkaz prošle godine. Od tada ne radi ništa, a Stara dama mu plaća godišnje 2.5 milijuna eura jer ima važeći ugovor do lipnja 2022. godine.

Juve je mogao raskinuti taj ugovor u travnju, no nije iskoristio tu mogućnost, što znači da aktualni prvak Italije može tražiti odštetu u slučaju da Sarri pristupi Tottenhamu ili Arsenalu.

Pročitajte više