serie a

JUVENTUS - LAZIO 2:1 Juventus nakon drame srušio Lazio i došao na korak do titule

Foto: Reuters

JUVENTUS i Lazio zatvorili su 34. kolo Serie A. Golovima Cristiana Ronalda (51. i 54. minuta) Juventus je slavio 2:1 i došao na koračić do obrane naslova prvaka Italije. Za Lazio je zabio Ciro Immobile s bijele točke u 81. minuti.

Četiri utakmice do kraja Juve je pobjegao Interu na ogromnih osam bodova razlike i možemo reći da je Stara dama već stavila jednu ruku na trofej prvaka.

Utakmica se prelomila u nastavku kad je Juventus u samo tri minute zabio dva gola i slomio Rimljane. Nakon igranja rukom Bastosa Ronaldo je u 51. minuti zabio s bijele točke, da bi samo tri minute kasnije Luiz Felipe katastrofalno pogriješio, a Dybala asistirao Ronaldu za 30. gol sezone.

Ronaldo i Immobile vode mrtvu utrku za najboljeg strijelca Serie A

Portugalac je tada pobjegao za jedan gol Immobileu na vrhu najboljih strijelaca Serie A, no devet minuta prije kraja napadač Lazija je s bijele točke zabio svoj 30 gol sezone.

Lazio je do kraja napadao, tražio je gol za izjednačenje, Szczesny je morao spašavati, ali Juve je ipak izdržao i došao je blizu naslova prvaka Italije.

Loše prvo i odlično drugo poluvrijeme 

U prvih 45 minuta gledali smo jako siromašan nogomet i osim dvije vratnice, Alexa Sandra s jedne strane i Cire Immobilea s druge, nismo vidjeli baš ništa.

Juventus je imao prividnu inicijativu, preko raspoloženog Dybale tražio je kroz posjed šanse, ali blok Rimljana je bio čvrst i pravih prilika nije bilo.

Odmah na početku drugog poluvremena utakmica se prelomila. Juventus je blitzkriegom u samo tri minute slomio Rimljane i kako se pokazalo, odlučio utakmicu.

Juve srušio Lazio u samo tri minute

Igrala se 51. minuta kad je Ronaldo raspalio s 20 metara, a lopta je putem prema vratima pogodila Bastosa u ruku. Sudac Orsato je tražio pomoć VAR-a, a nakon što je vidio snimku, pokazao je na bijelu točku. Angolac je bio u svojih 16 metara kad ga je lopta pogodila u ruku. Ronaldo je uzeo loptu i snažnim udarcem pogodio za 1:0.

Samo tri minute kasnije Juve je poveo 2:0. Luiz Felipe je ničim izazvan na centru kao posljednji igrač obrane petljao i ostao bez lopte, a Dybala i Ronaldo su sami krenuli prema vrataru Strakoshi. Argentinac je mogao i sam zabiti, no odlučio je asistirati Portugalcu za njegov 30. gol sezone. Ronaldo je u tom trenutku bio najbolji strijelac Serie A jer je Ciro Immobile ostao na 29 postignutih golova.

U 65. minuti raspoloženi Dybala se po lijevoj strani othrvao napadima čuvara, uspio je ubaciti, a greda je spriječila Ronalda da ne postigne hat-trick. Sedam minuta kasnije Dybala je i sam mogao zabiti. Krasno je primio jednu dugu loptu, slomio je svog protivnik, ali njegov dobar udarac obranio je Strakosha.

Immobile vratio Lazio u igru i Szczesny je spašavao

Juventus je tada stao, očekivao je da je utakmica gotova i pustio je Lazio da napadne. To im se umalo osvetilo. Devet minuta prije kraja Bonucci je ležerno išao u jedan duel s Immobileom, napadač Lazija je bio brži i pao je, a Orsato je pokazao na bijelu točku. Immobile je s 11 metara zabio 30. gol sezone i izjednačio se s Ronaldom.

Do kraja je Lazi napadao, a Juve se grčevito branio. Sergej Milinković Savić je imao najbolju šansu za izjednačenje. Iz slobodnjaka s 22, 23 metara je gađao lijepo pod gredu, ali vratar Szczesny je to iščupao i spasio Juventusu bodove.

Sastavi:

Juventus: Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro; Ramsey, Bentancur, Rabiot; Douglas Costa, Dybala, Ronaldo

Juventus klupa: Buffon, Pinsoglio, Danilo, Rugani, Demiral, Wesley, Pjanic, Matuidi, Muratore, Higuain, Olivieri, Zanimacchia

Lazio: Strakosha; Bastos, Luiz Felipe, Acerbi; Lazzari, Milinkovic-Savic, Cataldi, Parolo, D Anderson; Caicedo, Immobile

Lazio klupa: Proto, Guerrieri, Vavro, Armini, A Anderson, Falbo, J Lukaku, Adekanye, Moro

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više