TRANSFERI

Juventusu će se Ronaldo isplatiti za samo dvije godine

Foto: Gulliver / Getty Images

SAMO pola godine od 34. rođendana bio je udaljen Cristiano Ronaldo kada je Juventus za njega platio 117 milijuna eura odštete. 

Nisu bili rijetki oni koji su tvrdili da je to previše novca za igrača u veteranskim godinama. Još brojniji postali su nakon što je Juventus ispao već u četvrtfinalu Lige prvaka, natjecanja zbog čijeg osvajanja je Ronaldo i doveden.
 
Argument im je da se Ronaldo pokazao promašenom investicijom jer je preskup i prestar za ono što je Juventus dobio zauzvrat.

I pri tome ne mogu biti više u krivu. Ne samo zato što Ronaldo s 26 golova i 12 asistencija u prvoj sezoni u Juventusu nosi klub nego i po financijskim kriterijima.

La Gazzetta dello Sport otkriva da će velik trošak Ronaldove odštete Juventus pokriti već za dvije godine i to zahvaljujući samo jednoj svojoj sastavnici - stadionu.

Otkako je prošlog ljeta Ronaldo potpisao za Juventus, klupski prihod od Allianz Arene porastao je za čak 40 posto, na 60 milijuna eura godišnje. Računica je dakle jasna, za samo dvije godine, ili pola trajanja Ronaldovog ugovora s Juventusom, njegov aktualni klub isplatit će odštetu koju je morao platiti prošlome.

Juventusu je ovakvo pokriće velikog izdatka moguće zahvaljujući tome što je jedan od rijetkih talijanskih klubova koji ima svoj stadion, a nije zakupac gradskog objekta, za razliku od većine u toj zemlji.

Stadion kapaciteta 41.507 mjesta osim ulaznica ima još niz izvora prihoda: klupski muzej, megastore i niz restorana. 

Svi oni uživaju u golemom povećanju prometa otkako je u klub došao Ronaldo. 

Pročitajte više