Kako je Kobe pomogao Đokoviću da se vrati na vrh svijeta

Foto: Screenshot Twitter

CIJELI sportski svijet oprašta se od tragično preminulog Kobea Bryanta. Tako je i ATP podsjetio na izjave Novaka Đokovića i legendarne Crne Mambe o tome kako je mitski košarkaš pomogao srpskom tenisaču da pronađe izlaz iz krize u koju je zapao i vrati se na vrh. Đoković je priznao da mu je Kobe bio jedan od mentora.

"Kobe je jedan od mojih mentora. Imao sam nekoliko telefonskih razgovora s njim. Naravno, i viđali smo se nekoliko puta u prethodnih par godina. Kad sam prolazio kroz ozljedu lakta, mučio sam se mentalno i emocionalno da se nosim sa svim tim različitim stvarima koje su mi se događale. Pad na ATP ljestvici, a zatim povratak u vrh. Kobe je bio jedan od ljudi koji su mi davali vrijedne savjete i smjernice da vjerujem u sebe i taj proces", rekao je Novak i dodao:

"Veoma sam zahvalan što je bio tu za mene, kao podrška. Volim Kobea, tko ga ne voli? On je sjajan čovjek i jedan od najboljih košarkaša, a i uopće sportaša svih vremena."

Bryant je na US Openu 2019. za ESPN otkrio kako je pomagao Novaku da se vrati na vrh.

"Novak je prolazio kroz sljedeći proces: 'Fizički nisam tamo gdje sam nekada bio. Kako da se prilagodim?' Puno smo pričali smo o tome, o prihvaćanju toga da sportaš sam sebi kaže 'nisam ono što sam nekad bio'", rekao je Kobe i dodao:

"Novak je moj čovjek. Imamo sjajnu i dugu prijateljsku vezu."

Konačan rezultat znamo. Novak se nakon ozljede lakta vratio na pobjedničku stazu osvojivši velik broj naslova, a ogromnu ulogu u tom procesu odigrao je Kobe Bryant.

Pročitajte više