Serie A

Kako je propao Suarezov transfer u Juventus? Direktor kluba je pod istragom

Foto: EPA

MINISTRICA prometa u Italiji Paola de Micheli navodno je pokušala ubrzati proces dobivanja talijanskog državljanstva za Luisa Suareza povodom njegovog transfera u Juventus proteklog ljeta, ali na kraju je sve propalo.

Paratici zvao ministre da mu pomognu

Juventusov direktor Fabio Paratici uspio je dogovoriti se sa Suarezom, ali je tek onda saznao da Urugvajac nema europsku putovnicu. Tada je Paratici preko svojih veza pokušao ubrzati proces dobivanja talijanskog državljanstva.

Corriere della Sera izvještava da su tužitelji iz Perugie radili na Suarezovom slučaju kada je on bio na pragu prelaska u Juventus proteklog ljeta.

Paratici je preko ministrice pokušao utjecati na ministarstvo unutarnjih poslova da ubrza proces kako bi Suarez stigao u klub.

Transfer propao, a direktor pod istragom

Tada je financijska policija Italije otkrila neregularnosti u Suarezovom testu za dobivanje državljanstva.

Njegov transfer je kasnije propao zbog nedostatka talijanske putovnice pa je Juventus onda doveo Alvara Moratu iz Atletico Madrida, dok je Suarez otišao u Atletico.

Paratici je zbog svega završio pod istragom jer je transfer na kraju propao iako je Suarez dobio certifikat da zna talijanski jezik.

Pročitajte više