Kako nas vide Talijani: Glavni igrač podsjeća na Cruyffa, a izbornik je ljubitelj heavy metala

TALIJANSKI mediji u izvještajima sa ždrijeba najviše su prostora posvetili svjetskim prvacima Španjolcima. Hrvatsku nisu puno analizirali, no pronašli smo nekoliko zanimljivosti.

"Balkanska momčad je uvijek bila tvrd orah za Italiju. Osvojili su drugo mjesto u skupini iza Grčke nakon čega su izbacili Tursku. Vodi ih bivši branič Slaven Bilić. Tipična su balkanska momčad, mješavina iskustva i mladosti", navodi Repubblica pa analizira igrače:

"Iskusni Ivica Olić nam je zabio 2002. na Svjetskom prvenstvu, a nove igrače predvodi napadač Wolfsburga Mandžukić. Modrić iz Tottenhama uspoređuju s Cruyffom. Treba paziti na Srnu koji može igrati u obrani i sredini i dobro izvodi slobodnjake."

Talijanska agencija ANSA navodi sve rezultate hrvatske reprezentacije pa opisuje Bilića:

"Zamijenio je Kranjčara 2006. nakon neuspjeha u Njemačkoj. Bilić je rođen u Splitu 1968. i imao je impresivnu karijeru - bio je branič u Hajduku, Karlsruheru, West Hamu i Evertonu. Bilić je vodio reprezentaciju na Euru 2008., ali je ispao u četvrtfinalu od Turske nakon čega se nije plasirao na SP. Ljubitelj je heavy metala i svira gitaru u bendu Rawbau", piše ANSA.

Gazzetta dello Sport piše da ždrijeb nije bio najbolji.

"Marco van Basten nije bio sretne ruke za Italiju iako se Prandelli praćen kamerama smješkao. Puno zabrinutiji bio je Trapattoni koji je rekao da nije želio Italiju", navodi se u tekstu.

Pročitajte više