Harry Kane

Kane: Dao sam Tottenhamu 16 godina. Vrijeme je da porazgovaramo o mojoj budućnosti

Foto: Richard Heathcote/EPA-EFE

HARRY KANE u velikom je intervjuu s Garyjem Nevilleom progovorio o svojoj budućnosti.

Podsjetimo, proteklih se dana naveliko piše kako Kane želi otići iz Tottenhama i da je obavijestio klub u tome. Predsjedniku Danielu Levyju to se nije svidjelo, još se nada da bi Kane mogao promijeniti odluku, ali je u slučaju da ne bude tako već odredio cijenu od 150 milijuna eura za svog najboljeg igrača. Brojni engleski i svjetski velikani su zainteresirani, posebice Manchester City.

O cijeloj se situaciji napokon oglasio i sam Kane.

"Ne želim doći do kraja karijere i žaliti zbog nečega. Želim biti najbolji što mogu", započeo je.

Kane je za Tottenham debitirao 2011. u Europa ligi, a godinu kasnije i u Premier ligi. Za londonski je klub otada u svim natjecanjima 334 puta i zabio 220 golova.. Ipak, i dalje nije osvojio niti jedan trofej.

"Nikad nisam rekao da ću ostati u Spursima do kraja karijere, kao što nikad nisam rekao da ću otići. Ljudi mogu misliti da sam očajan za trofejima, ali osjećam se kao da imam još jednu cijelu karijeru za odigrati. Ostalo mi je još sedam ili osam godina, otprilike toliko sam i odigrao u Premier ligi, stoga ništa ne požurujem niti sam očajan", smatra Kane.

"Želim biti kao Ronaldo i Messi"

Kane će ovog ljeta napuniti 28 godina i sigurno je da ima mogućnost igrati na najvišoj razini još dosta dugo.

"Još uvijek mogu ponuditi više nego sad. Mogu imati bolje brojke nego u ovom trenutku. Ne bojim se reći da želim biti najbolji. Želim pokušati doći na nivo na koji su došli Ronaldo i Messi. To mi je glavni cilj - osvajati trofeje svake sezone i zabijati po 50, 60 ili 70 golova", istaknuo je.

"Nitko na mene ne može staviti pritisak veći od onoga kojeg ja stavim sam na sebe", poručio je.

Razočaran je Tottenhamovim neuspjesima

Ovosezonsko finale Lige prvaka igrat će dva engleska kluba - Manchester City i Chelsea. Kane je u istoj utakmici igrao prije dvije godine, kada je s Tottenhamom poražen od Liverpoola. Nakon toga, Tottenham više nije došao ni blizu takvog uspjeha.

Dok je Kane ove sezone ispao od Dinama u Europa ligi, Englezi su u Ligi prvaka rasturali. Zavidio im je: "Želim igrati najveće utakmice. Gledam Ligu prvaka ove sezone i engleski klubovi su sjajni. To su utakmice u koje ja želim biti uključen."

Smatra da je u stadiju karijere u kojem mora evaluirati dosad postignuto i procijeniti što će biti najbolje za njegovu budućnost.

"Došao sam do trenutka u karijeri u kojem se moram osvrnuti na to što sam postigao i gdje sam sada. Na kraju će odluka biti na meni, na tome kako se osjećam i na tome što smatram najboljim za sebe i svoju karijeru", rekao je.

S Levyjem je u dobrim odnosima, nada se da će tako i ostati

"Levy je uvijek bio sjajan sa mnom. Uvijek me je nagrađivao ugovorima. Potpisao sam petogodišnji ugovor kad sam imao 21 godinu, ali bio sam dobar i on je još pojačao i produljio ugovor. Uvijek je bio pošten i u dobrim smo odnosima", otkrio je Kane o čelniku Tottenhama, ali zatim i upozorio.

"No nikad ne znaš što predsjednik razmišlja, možda me želi prodati. Možda razmišlja o tome kako za mene može dobiti 100 milijuna funti, a za dvije ili tri godine neću vrijediti toliko."

Kane je u Tottenham došao 2004., kada je imao samo 11 godina. Upravo je u 17. godini svoje karijere u klubu iz sjevernog Londona.

"Dao sam klubu 16 godina svog života, pa se nadam da možemo imati jedan dobar i iskren razgovor o cijeloj situaciji", završio je.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više