Kao nekad Jordan i Pippen: Nestvarna partija Georgea i Westbrooka

Foto: Twitter/NBA

UTAKMICA NBA večeri odigrana je u Oklahomi. Gotovo 300 poena, dva produžetka i floater nestvarnog Paula Georga preko Rudyja Goberta u posljednjoj sekundi za pobjedu.

U tome su mogli uživati gledatelji na susretu Oklahome Thunder i Utah Jazza koji je završio pobjedom OKC-a od 148:147.

Oklahomu je do pobjede vodio strašan tandem Paul George - Russell Westbrook. George, koji je u ljeto 2014. godine slomio nogu i predviđao mu se kraj karijere, a završio je susret s 45 poena, devet asistencija i osam skokova.

Westbrook je prekinuo seriju od 11 triple-double učinaka, ali je pobjedu protiv Ute okončao s 43 poena, 15 asistencija i osam skokova. Ovim učinkom George i Westbrook postali su tek drugi tandem NBA lige u posljednjih 25 godina koji je ubacio po 40 i više poena na utakmici.

Prije njih je to Westbrooku uspjelu u tandemu s Durantom, kao i Anthony-Karl Townsu i Wigginsu u Minnesoti, odnosno Michaelu Jordanu i Scottieju Pippenu u Chicagu.

Utah je imala pobjedu u rukama, ali je platila ceh zbog ogromnog broja izgubljenih lopti u najgorim trenucima meča. Samo Ricky Rubio imao ih je čak osam. U produžecima su promašivali šuteve za pobjede, Oklahoma je zbog šest osobnih ostala bez Westbrooka, a onda je Paul George preuzeo odgovornost i riješio pitanje pobjednika šutom osam desetinki prije kraja preko Rudyja Goberta.

Uz Georgea i Westbrooka, za Thunder su dvoznamenkasti još bili Jerami Grand (18 poena), Steven Adams (16 poena i 10 skokova) i Terrance Ferguson (12 poena). Kod poražene Ute, Donovan Mitchell predvodio je listu strijelaca s 38 poena, drugi je bio Rudy Gobert s 26 poena i 16 skokova, a slijedili su Derrick Favors (24 poena i 11 skokova), Jae Crowder (20 poena), Joe Ingles (15 poena) i Ricky Rubio (14 poena).

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više