Karlović i Radić u drugom kolu, Browne bolji od Krajana

HRVATSKI tenisač Željko Krajan poražen je u susretu prvoga kola ATP turnira Croatia Open u Umagu od Argentinca Federica Brownea 7:6 (10), 6:2.

Varaždinac je priliku propustio u prvom setu, kada je u 13. igri propustio čak tri set lopte. Argentinac je maratonski gem okončao nakon 22 poena, a u drugom je Krajan odigrao puno lošije, pomalo mučen i ozljedom ramena zbog koje je čak bio i upitan njegov nastup u Umagu. Rame ga je boljelo i u dvoboju sa Browneom.

"Dao sam sve od sebe, ali nije išlo, osjećao sam se loše. Rame je boljelo jako, pogotovu kod bekenda. Žao mi je prvog seta, a opet, već duži period ne mogu trenirati kako treba, pa se i nisam ničemu nadao", kazao je Krajan koji će početkom kolovoza na operaciju ramena u Beč.

U utorak će na terene preostala trojica hrvatskih tenisača - Roko Karanušić u 17 sati igra sa Švicarcem Vawrinkom, pola sata kasnije Lovro Zovko će se suprostaviti drugom nositelju Fernandu Gonzalezu. Kao posljednji će na teren sretni Čakovčanin Sašo Tuksar koji je dvoboj protiv Španjolca Alberta Montanesa "zaradio" odustajanjem Felixa Mantille.

Karlović svladao Rochusa

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo ATP turnira Croatia Open u Umagu svladavši u 1. kolu Belgijanca Cristophea Rochusa 7:5, 6:4.

Karlović je nakon Marija Radića drugi Hrvat koji je u ponedjeljak osigurao drugo kolo u kojem ga čeka Španjolac Alberto Martin, koji je, zanimljivo, pobijedio drugoga brata Rochusa - Oliviera.

Wimbledonski junak na superioran je način prošao prvo kolo, pokazavši i na umaškoj zemlji igru s kojom je na wimbledonskoj travi porazio prvoga tenisača svijeta Lleytona Hewitta. Protiv Belgijanca je imao i dodatan motiv jer je od njega izgubio na nedavnom zagrebačkom "challengeru".
"Igrao sam dobro, prvi servis je bio solidan, ne i odličan, ali za početak je ovo vrlo važna pobjeda. Odgovarali su mi uvjeti igranja pod reflektorima, a po prvi puta me uživo gledala i moja majka, pa sam se morao dodatno potruditi. Sljedeći protivnik je Martin, tipični Španjolac za kojeg se nadam da ću pronaći protuigru", kazao je Karlović, kome je ovo bio drugi nastup u Umagu, a o njegovoj popularnosti svjedoči i doista znatan broj obožavatelja koji su tražili autogram.

Radić pobijedio Galimbertia

Mario Radić je u prvom dvoboju na središnjem terenu Stella Marisa svladao Talijana Giorgia Galimbertia sa 1:6, 6:4, 6:4. Splićanin tako već drugu godinu zaredom prolazi prvo kolo Umaga, lani je pobijedio Juliana Knowlea u dva seta, da bi mu protiv upornog Talijana trebalo tri seta i sat i pol igre po nesnosnoj vrućini.

Radić je u Umag došao sa katastrofalnom igrom, pet poraza zaredom u prvim kolima, a niti ostali rezultati od lanjske pobjede u Umagu bili su daleko do blistavog - tek jedno polufinale na "challengeru". Stvari nisu izgledale dobro niti protiv Galimbertia, jer je Talijan vodio sa 6:1, 2:1, a naš tenisač je, prema vlastitom priznanju već razmišljao o porazu.

"Ma bio sam već daleko od Umaga kada su do mene došli direktor turnira Slavko Rasberger i izbornik Davis Cup reprezentacije Nikola Pilić. Njihova podrška i nazočnost mi je pomogla da preokrenem dvoboj. Nadam se da je ovo prekretnica u mojoj karijeri", kazao je Radić koji je protivniku u zadnja dva seta oba puta oduzimao servis u sedmoj igri.

U drugom kolu Radića čeka pobjednik dvoboja petog nositelja Španjolca Fernanda Vicentea i Slovaka Dominika Hrbatya.

Pročitajte više