KARLOVIĆU DVOBOJ VETERANA Preko Robreda stigao do drugog kola u Barceloni

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVO KARLOVIĆ plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Barceloni nakon što je u dvoboju 1. kola pobijedio Španjolca Tommyja Robreda 6:7 (5), 7:6 (8), 6:4.
 
Bio je to sudar dvojice teniskih veterana. Karlović ima 39, a Robredo 35 godina, a pobjeda je ponovno pripala hrvatskom tenisaču koji je dobio sva četiri međusobna susreta. Posljednji put su igrali prije deset godina u Hamburgu, a prije toga u Las Vegasu (2006.) i Rimu (2004.).
 
U prvom setu oba su igrača sigurno držala svoj servis. Tek u jedanaestom gemu vidjeli smo prvo izjednačenje (40:40), ali ne i break loptu. Odluka je na koncu pala u tie-breaku koji je pripao 35-godišnjem Španjolcu. Karlović je izgubio svoj prvi servis i to je bio jedini mini-break u trinaestoj igri koja je pripala Robredu sa 7:5.
 
U drugom setu nije bilo promjene u igri. Tenisači su sigurno držali svoje servise pa je odluka ponovno pala u trinaestoj igri. Ovoga puta tie-break je otišao na hrvatsku stranu premda je Robredo imao dvije meč lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Španjolac je imao meč lopte kod vodstva 6:5 i 8:7, ali je Karlović ipak slavio s 10:8 izjednačivši na 1:1 u setovima.
 
U odlučujućem, trećem setu Karlović i Robredo su sigurno držali svoje početne udarce do rezultata 4:4. Tada je došlo do odluke. Karlović je odigrao sjajan gem i prvi put u meču je oduzeo servis suparniku iskoristivši drugu break loptu. Div sa Šalate je potom mirno obranio servis za 6:4 i pobjedu 2:1 u setovima nakon dva sata i 20 minuta igre.
 
Karlovića u 2. kolu očekuje Španjolac Roberto Bautista Agut koji je u prvom kolu bio slobodan. Do sada su igrali jednom, prošle godine u Madridu, a slavio je Karlović 7:6, 6:7, 7:6.

Pročitajte više